Bakan çocuklarının tutukluluğuna devam kararı

Yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında eski bakanların oğulları ve iş adamı Rıza Sarraf’ın da aralarında bulunduğu 12 şüphelinin tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme iki şüpheliyi tahliye etti.

20 Ocak 2014 Pazartesi 23:51 tarihinde eklendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan ilk yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında tutuklanan şüphelilerin tutuk incelemesi yapıldı. 28. Sulh Ceza Mahkemesi, tutuklu şüphelilerinin avukatlarının savunmalarını dinledi. Şüphelilerin katılmadığı duruşmada savunmalardan sonra mahkeme kararını açıkladı.

Mahkeme, Muacet Korkmaz ve Emir Eroğlu’nun tahliyelerine karar verdi. İki şüpheliye yurtdışına çıkış yasağı koyan mahkeme, karakolda her ay imza atmalarını da kararlaştırdı.

Mahkeme, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler’in oğlu Barış Güler, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın oğlu Salih Kaan Çağlayan, iş adamı Rıza Sarraf, Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan, Mohammadsadegh Rastgar Shıshehgarkhaneh, Abdullah Happani, Ahmet Murat Öziş, Umut Bayraktar, Rüçhan Bayar, Hikmet Tuner, Özgür Özdemir ve Onur Kaya’nın tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.


CİHAN