Bakan da PKK'lılara "gerilla" dedi

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ile BDP'li Sırrı Sakık arasında dün ilginç bir tartışma yaşandı.

Bakan da PKKlılara gerilla dedi
16 Aralık 2011 Cuma 09:20 tarihinde eklendi, 4.359 kez okundu.

 

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, PKK’lılar için “gerilla” ifadesini kullandı.

İdris Naim Şahin, dün Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, “eşit işe eşit ücret” Kanun Hükmünde Kararnamesi’nde unutulan emniyet pilotları ve denizaltıcı uzman erlerin tazminatlarıyla ilgili düzenlemenin görüşmeleri sırasında, güvenlik güçlerinin dün Bingöl kırsalında 8 PKK’lıyı öldürdüğü bilgisini verdi.
 
Şahin, ardından da PKK’lılar için, “Ne yazık ki gerilla” dedi. BDP’li Sırrı Sakık’a dönerek, “Siz ne diyorsunuz” diye soran Şahin, Sakık’tan “gerilla” yanıtı gelince, “Gerilla olsun, ama kime karşı gerilla” dedi.

Sakık, “Gerilla adını sizden önceki bir bakan koydu” derken, MHP’lilerden “hayır terörist” itirazı geldi. Bunun üzerine “Adı önemli değil, bölücü örgüt üyesi ya da gerilla olsun” diyen Şahin, sözlerini “Evet, terörist. Keşke onlar terörist olmasaydı, örgütsel dökümanlarla, ağır silahlarla, bombalarla yakalandıklarında, askerimizin, jandarmamızın teslim olun uyarılarına makul, olması gereken tepkiyi verselerdi de bugün sağ olsalardı, ne yapmak istediklerini adalete anlatsalardı” diye sürdürdü.
 
Barışın dili
 
Kendilerinin barışın dilini kullandıklarını savunan Sakık’ın, Kürt işadamlarının öldürülmeleri olayını hatırlatarak “Dersim’in hesabını soran hükümetiniz neden bizim katillerimizin hesabını soramıyor” sözleri üzerine de Şahin şöyle konuştu: “Barışın dili nedir öğrenmek istiyorum. Barışın dilini biz kullanmıyor muyuz, her elini kaldırana silah mı sıkıyoruz? 8 terörist orada direnmemeliydi, teslim olmalıydı, diğer arkadaşları gibi doğruyu bulmalıydılar, olmayınca yapacak başka bir şey kalmıyor. Buradan 90’lı yıllara sığınmanın da anlamı yok. Biz o yılların hesabını da çıkartıyoruz. O günün faili meçhullerini

Milliyet