Bakan Yıldırım, Ödemiş'te hastane temeli attı

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas ile İzmir'in Ödemiş ilçesinde yaptırılacak 264 yataklı yeni devlet hastanesinin temel atma törenine katıldı.

Bakan Yıldırım, Ödemişte hastane temeli attı
26 Ocak 2013 Cumartesi 17:08 tarihinde eklendi, 1.387 kez okundu.

 

Hava muhalefeti sebebiyle Saray Düğün Salonu'nda yapılan tören, Ödemiş Halk Eğitimi Merkezi ekibinin halk oyunları gösterisiyle başladı.
 
Daha sonra konuşan Bakan Yardımcısı Kafkas, Ödemiş'te tarihî bir gün yaşandığını belirterek, “Eskiden Türkiye’nin neresine giderseniz gidin, bakımsız bir bina görseniz anlardınız ki o bir kamu binasıdır. Biz bu anlayışı değiştirip Sağlıkta Dönüşüm projesini dünyaya örnek olacak şekilde geliştirdik.” dedi. Yapılacak hastanenin uzay üssüne ve beş yıldızlı otele benzediğini, sağlık yatırımlarında İzmir'e pozitif ayrımcılık yaptıklarını kaydeden Kafkas, ''1 milyar liradan fazla yatırım planımız var. Bunlar tamamlandığında bakanlığımızın İzmir'e yaptığı toplam yatırım 2 milyar lirayı geçiyor.'' şeklinde konuştu. İzmir Valisi M.Cahit Kıraç ise, “Özellikle teması 'Sağlık' olan EXPO 2020 adayı İzmir’de yaptıkları çalışma ve yatırımlar için bakanlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.
 
Ödemiş’e beş yıldızlı otel kalitesinde bir hastane kazandırmaktan mutlu olduklarını belirten Bakan Yıldırım ise projenin, Sağlık Bakanlığı görevini devreden Recep Akdağ'a ait olduğunu hatırlattı. Yıldırım, ''Bayrak şimdi Mehmet Müezzinoğlu'nda. O da aldığı noktadan daha ileriye taşıyacak. Değerli bakanımıza başarılar diliyoruz. Sağlıkta dünyanın zirvesine çıktığı anda görevi teslim eden Recep Akdağ'a da tüm milletimiz adına şükranlarımızı sunuyorum. Sağlıkta varılan nokta, yakın tarihimizin erişilemeyecek rekorudur. Aynı süre görev yaptık, şimdi bizi yalnız bıraktı. Biz de sizlerin desteği ve bu can bu bedende oldukça hizmetleri başarıyla sürdürmek için gayret edeceğiz.'' diye konuştu.
 
Bakan Binali Yıldırım, vatandaşların Ödemiş'te ağız ve diş sağlığı merkezi kurulması talebi üzerine altı ay içinde kuracaklarını söyledi. Devlet hastanesini yapacak firma yetkilisiyle de pazarlık eden Yıldırım, 2014 yılında, Bayındır Çiçek Festivali'nin düzenlendiği nisan sonu veya mayıs başında bitirilmesini istedi. Törende daha sonra hastanenin yapılacağı alanla video konferans bağlantısı kurularak temele ilk harç döküldü

CİHAN