"Bal gibi uyudum"

Almanya’dan otomobille Edremit Körfezi bölgesine gelen gurbetçi bir vatandaş, yolda önünde seyreden TIR’a arkadan çarptı

Bal gibi uyudum
10 Haziran 2013 Pazartesi 17:19 tarihinde eklendi.

Almanya’dan otomobille Edremit Körfezi bölgesine gelen gurbetçi bir vatandaş, yolda önünde seyreden TIR’a arkadan çarptı. Altına kısmen girdikten sonra metrelerce TIR’la birlikte sürüklenen Rıfat A., gazetecilerin sorularına karşılık, "Bal gibi uyudum." dedi.

Kaza, Balıkesir’in Edremit ilçesi Zeytindalı Kavşağı, Bölge Trafik karşısında meydana geldi. Almanya'dan tatil için gelen yorgunluktan direksiyon başında uyuklayan Rıfat A., BS TR 2011 plakalı otomobiliyle önünde giden Nadir M. idaresindeki 10 EU 376 plakalı, bir lojistik firmasına ait TIR'a büyük bir hızla çarptı. Çarpmanın etkisiyle otomobilin ön kısmı TIR’ın altına girdi. Kazada ölen ya da yaralanan olmazken otomobilde maddi hasar oluştu. Çarpmanın şiddetiyle TIR’ın altına sıkışan otomobil, bir süre sürüklendi. TIR şoförü Nadir M. "Bir baktım, ağabey arkama takılmış geliyor. Sonradan farkettim, uyumuş kalmış." diye konuştu. Otomobil sürücüsü Rıfat A. da, "Uykusuzdum. Almanya’dan geliyordum." dedi. Kazadan sonra araçlar kurtarıcı yardımıyla götürüldü. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.


CİHAN