Balık ekmek şenliği Foça'ya taşındı

Su Ürünleri Tanıtım Grubu (STG), balık ekmek şenliğini Foça Balıkçı Barınağı’na taşıdı

Balık ekmek şenliği Foçaya taşındı
15 Mayıs 2013 Çarşamba 10:22 tarihinde eklendi.

Su Ürünleri Tanıtım Grubu (STG), balık ekmek şenliğini Foça Balıkçı Barınağı’na taşıdı. Türkiye’de balık tüketimini kişi başı 8 kg.’dan 15 kg.’a çıkarmayı hedefleyen STG, İzmir'in Foça ilçesinde balık ekmek şenliği düzenledi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından araştırma ve eğitim faaliyetlerinde kullanılmak üzere İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇ) Su Ürünleri Fakültesi’ne hibe edilen balıkçı gemisi için Eski Foça Balıkçı Barınağı’nda devir teslim töreni yapıldı. STG, tören sırasında yaklaşık 500 kişiye ekmek arası levrek ve çipura ikram etti.

STG Yönetim Kurulu Başkanı Melih İşliel, iç piyasada 8 kg. seviyesinde olan kişi başı balık tüketimini 15 kg.’a çıkarmayı amaçladıklarını, bu hedefe ulaşmak için balık ekmek şenliklerine büyük önem verdiklerini kaydetti. Su Ürünleri Fakültesi’ne balıkçı gemisi hibe edilmesinin sektör açısından çok yerinde bir karar olduğunu vurgulayan İşliel, “Biz de bu anlamlı günü daha da güzelleştirmek adına balık ekmek şenliğini Foça Balıkçı Barınağı’na taşıdık. Devir törenine güzel bir aktivite kattığımızı düşünüyoruz.” diye konuştu.

Törene İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl Müdürü Ahmet Güldal, İKÇ Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Ahmet Adem Tekinay, STG Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Atakan Demir ve 500 civarında sektör mensubu da katıldı.


CİHAN