Balyoz'da fotoğraflı savunma

Balyoz davasında esasa ilişkin savunmasını yapan tutuklu sanık Orgeneral Bilgin Balanlı, Cumhuriyet mitinginde çekildiği iddia edilen fotoğraflarının, 2005 yılında Diyarbakır'daki 'Bayrağa Saygı Yürüyüşü'nde çekildiğini söyledi.

Balyozda fotoğraflı savunma
04 Eylül 2012 Salı 21:17 tarihinde eklendi, 1.207 kez okundu.

 

'Balyoz Planı' davasının tutuklu sanıklarından Orgeneral Bilgin Balanlı, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada esas hakkındaki savunmasını yaptı.
 
Dava sürecinde hakkında karalama kampanyası yürütüldüğünü öne süren Balanlı, savunmasında, bir dergide Cumhuriyet mitinglerine katıldığı yönündeki iddialara fotoğraflarla yanıt verdi.
 
Mahkemeye o dönem 7'inci Kolordu Komutanı olan Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in de olduğu fotoğrafları kanıt olarak sunan Balanlı, fotoğrafın iddia edildiği gibi Cumhuriyet mitinginde değil, 25 Mart 2005'te Diyarbakır'da ''Bayrağa Saygı Yürüyüşü''nde çekildiğini söyledi.
 
Balanlı, "Genelkurmay Başkanı'nın fotoğrafını kanıt dahi olsa bir mahkemede kullanmayı uygun görmemiştim ama şu an itibariyle uygun görüyorum. Umuyorum komplocular ve işbirlikçileri biraz utanma duyguları varsa utanmışlardır" dedi.
 
TAHLİYE YOK
Öte yandan duruşma sonunda tahliye taleplerini değerlendiren mahkeme, ara kararları açıkladı. 
 
Mahkeme, kuvvetli suç ve kaçma şüphesi bulunması, adli kontrol hükümlerinin uygulanmasının yetersiz kalacağı ve tutuklama tedbirinin ölçülü olduğuna karar vererek, tutuklu yargılanan 250 sanığın bu halinin devamına karar verdi. 
 
Duruşma 20-21 Eylül tarihine ertelendi.

NTV