Bankadaki alacağını icra yoluyla tahsil etti

Gaziantep'in İslahiye İlçesi'nde, 42 yaşındaki Mustafa Bülent Cıncık, 2008 yılında çektiği tüketici kredisi için ödediği 933 liralık dosya masrafını icra yoluyla bankadan geri aldı.

Bankadaki alacağını icra yoluyla tahsil etti
19 Temmuz 2013 Cuma 19:25 tarihinde eklendi.
 
İslahiye'de memur olarak çalışan Mustafa Bülent Cıncık, 2008 yılında özel bir bankadan 4 bin liralık tüketici kredisi çekti.

Kredi çektiği sırasında banka tarafından kendisinden 933 lira dosya masrafı ücreti kesilen Mustafa Bülent Cıncık, geçen mayıs ayında İslahiye Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurarak parasının iade edilmesini istedi. Mahkeme, Cıncık'ı haklı bularak bankaya paranın geri ödenmesi gerektiği konusunda yazı gönderdi. Mahkemenin verdiği karara rağmen parasını alamayan Mustafa Bülent Cıncık, İslahiye İcra Dairesi'ne başvurarak haciz işlemi başlattı.

Haciz işlemlerinin başlamasının ardından banka yetkilileri, Mustafa Bülent Cıncık'ın hesabına, kesilen dosya masrafını gecikme bedeliyle birlikte bin 237 lira yatırdı. İcra yoluyla bankadan alacağını tahsil eden Mustafa Bülent Cıncık, "Türkiye de hukuk işliyor. Hukuk işledi, dosya masrafımızı bankada haciz yoluyla tahsil etmiş olduk. Bankalar kendi alacaklarına gösterdikleri duyarlılığı maalesef hukuki bir sürecin sonunda oluşan borçlarına karşı göstermemektedirler.

Türkiye'nin bir hukuk ülkesi olması yolunda vatandaş olarak bizlerde üzerimize düşen sorumluluğu yeri geldiğinde yapmalıyız. Bankanın, icra tebliğine rağmen ödemeye duyarsız kalması sonucunda alacağımın tahsili için hacze gitme gibi kanuni bir hakkımı kullandım. Param icra yoluyla hesabıma yatırıldı. Hukukun bir kez daha haklı lehine işlemesi ülkemiz adına sevindirici olmuştur" diye konuştu.

DHA