Baraj faciası davası devam ediyor

Adana’nın Kozan ilçesinde, Gökdere Köprü Barajı derivasyon tünel kapağının patlaması sonucu, 5 işçinin ölümü ve 5 işçinin kaybolmasına neden olan olayla ilgili davanın 4'üncü duruşması Kozan Adliye Sarayı’nda yapıldı.

07 Mart 2013 Perşembe 18:23 tarihinde eklendi.

 

 
 
Kozan Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuksuz yargılanan 17 sanıktan Bora Alpago, Öncü Polat, Ali Maraş, Bülent Küçük, Servet Eğilmez, Ahmet Fırat Üstündağ, Erdal Nakas ile İbrahim Atay, kaybolan ve ölen işçilerin eşleri ve yakınları katıldı.
 
Duruşmada, sanıklar hakkında, 2 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle cezalandırılmayı öngören 'Taksirle birden çok kişinin ölümüne sebebiyet vermek' suçlamasıyla hazırlanan iddianame kapsamında, tanıklar Şevki Akdeniz, Yavuz Aksoy, Yusuf Özden, Kadir Aslantürk, Durmuş Şahin, İrem Çeri, Atilla Avcı, Ecevit Türedi, Metin Yalçın ve Ayhan Yalçın dinlendi. Mahkeme heyeti, tanıklardan, baraj inşaatında proje yürütülürken üstlendikleri görev ve sorumlulukları hakkında bilgi alarak, baraj derivasyon tünel kapağının geçen yıl 9 Şubat'ta yerleştirilmesinden sonra su tutulmasıyla başlayan süreçte, kapaktan su sızdığına dair iddialar ve kapağı tutan yapının 24 Şubat'ta yerinden kopmasına sebep olabilecek patlama ile diğer gelişmeler hakkında bildiklerini anlatmalarını istedi.
 
Verilen ifadelerin ardından, sanık ve sanık avukatları aleyhte yapılan beyanlara katılmadıklarını ifade ederek, müvekkillerinin beraat taleplerini istediler. Mahkeme heyeti, duruşmaya katılmayan diğer tanıkların dinlenmesi, derivasyon tüneli ve kapağına ilişkin uygulama projelerinin dosyaya konularak, proje hatası olup olmadığına dair karşılaştırma yapılabilmesine imkan sağlanması için duruşmayı 4 Nisan'a erteledi.

CİHAN