"Barışı evlatlarımdan önce istiyorum"

Terör örgütü PKK, yol keserek kaçırdığı askerlerin toplu fotoğraflarını ve açıklamalarını yayınladı.

Barışı evlatlarımdan önce istiyorum
04 Mart 2013 Pazartesi 18:45 tarihinde eklendi.

 

Kaçırılan askerlerden Reşat Çeçan’ın fotoğrafını ve açıklamalarını gören anne Fatma Çeçan, acısını içine gömerek metanetini koruyor. Bir oğlu dağda diğeri izin dönüşü askere gittiği sırada terör örgütü PKK tarafından Lice kırsalında kaçırılan anne Fatma Çeçan, barışı evlatlarından daha çok istediğini dile getiriyor. 
 
Sürecin olumlu sonuçlanması için yüreği yanan analara çağrıda bulunan acılı anne, barışın biran önce olmasını arzuluyor. Osman Çeçan adında bir oğlunun iki yıl önce dağa çıktığını belirten anne Çeçan, 21 yaşındaki diğer oğlu Reşat Çeçan’ın da Trabzon'a usta birliğine giderken Diyarbakır'ın Genç-Lice mevkiinde kaçırıldığını ağlayarak ifade ediyor. Barışın biran önce gerçekleşmesini isteyen acılı anne, herkesi barışa katkı sunmaya davet ediyor.
 
Bir oğlunun dağda birinin de asker olduğunu dile getiren acılı baba Cemal Çeçan da gözyaşlarının artık dinmesi için dua ettiğini ifade ediyor. Oğlunun fotoğrafını internetten gören baba Çeçan, hislerini şu şekilde ifade ediyor: "Benim bir oğlum dağda, biri askerde. Ancak o şimdi esir olarak PKK’nin elindedir. Ben iki çocuğum ordadır diye söylemiyorum. Asker de, polis de dağdaki de benim oğlumdur. 33 yıldır savaş oluyor. Bu savaş nereye kadar gidecek. Kardeş kardeşini vuruyor, ağabey kardeşi vuruyor. Bu sürecin sağlıklı gitmesi için herkesi göreve davet ediyorum. Biran önce barış olsun, asker, polis, dağdaki çocuklarımız ölmesin diyoruz. Sayın Başbakan’a da Sayın Öcalan’a da sesleniyorum. Bu barış bir gün önce olsun." 
 
Suriye’deki iç karışıklığı da hatırlatan baba Çeçan, "Oradaki duruma düşmek istemiyoruz. Kan dökülmesin. Yeter artık. Bu kan nereye kadar gidecek. Ayrıca yaşanan süreçte provokasyonlara da dikkat edilmeli." diyor. Barışı sadece iki çocuğu için istemediğini kaydeden baba Çeçan, "Ben iki oğlum için barış istemiyorum. Amacım insanlar ölmesin. Barış olsun, evlatların 2 yıl, 5 yıl sonra gelsin. Askerler ölmesin, analar ağlamasın. Gözyaşı kalmadı." diye konuşuyor.

DHA