''Başbakan diline hakim olsun''

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'dan "üslup" eleştirisi

Başbakan diline hakim olsun
09 Mayıs 2011 Pazartesi 21:04 tarihinde eklendi.

 

Seçim çalışmaları kapsamında Diyarbakır'a gelen Tanrıkulu, beraberindeki milletvekili adayları Haşim Özkoyuncu, Abdülmecit Tüt, Derya Erdemoğlu, Özcan Kılıçkap, Feyruz Yüksektepe ile Ofis semtinde Gevran ve Ekinciler caddesindeki esnafı ziyaret ederek, 12 Haziran seçimlerinde "yeni CHP" için destek istediklerini belirtti.
 
Esnafın sorunlarını dinleyen, vatandaşlarla da görüşen Tanrıkulu ve beraberindeki milletvekili adayları, seçimde kendilerine bir şans verilmesini istediklerini söyledi.
 
Tanrıkulu, daha sonra yaptığı açıklamada, esnafın ve vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştıklarını, bu ilginin kendilerini mutlu ettiğini ifade etti.
 
CHP olarak tüm Türkiye'yi dolaştıklarını belirten Tanrıkulu, şöyle konuştu:
 
"Diyarbakır dışında geçtiğimiz günlerde Van ve Şırnak'ta da bulundum. İşin doğrusunu söylemek gerekirse bölgede bir gerginlik var ama bu gerginliğin seçime kadar süreceğini tahmin etmiyorum. Seçimin demokratik bir ortamda, özgürlüklere uygun bir şekilde geçmesini temenni ediyoruz. Burada en büyük sorumluluk hükümete düşüyor. Hükümet, özellikle de Başbakan'ın ortamı gerecek açıklamalar yapmaması lazım. Gerçekten Başbakan son günlerde yaptığı açıklamalarla bölgede büyük bir gerginlik yarattı. Öfkeden ve gerginlikten uzak durması lazım. Başbakan'ın da diline sahip çıkması lazım."
 
Tanrıkulu, CHP'nin geçmişte bölgedeki algısının sorunların çözümünden uzak olduğunu, bu nedenle vatandaşlarla görüşmelerinde, "yeni CHP" vurgusu yaptıklarını söyledi.
 
Bu vurgunun CHP'yi daha da akılda tuttuğunu ifade eden Tanrıkulu, Türkiye'nin her yerinde "yeni CHP" vurgusunu öne çıkarmaya çalıştıklarını ifade etti. Esnaf, vatandaşlar, Diyarbakırlılar ve bölgenin CHP'ye büyük ilgi gösterdiğini, geçmişte CHP'nin bölgede olmadığını belirten Tanrıkulu, "Parti olarak negatif bir siyaset dili kullanılıyordu. Şimdi sorunlara Türkiye ölçeğinde demokrasiye, özgürlüklere, adalete ve barışa uygun çözüm ürettiğimiz için halkın desteği söz konusu" dedi.