Başbakan Erdoğan'ın tavsiyesine uyacak

Afganistan'da Taliban tarafından kaçırılan klima teknisyeni 29 yaşındaki Sertaç Dikilitaş, serbest bırakıldıktan 2 yıl sonra döndüğü Adana'daki evinde geçirdiği ilk gecesini anlattı.

Başbakan Erdoğanın tavsiyesine uyacak
02 Nisan 2013 Salı 14:28 tarihinde eklendi.

 

Uzayan sakallarını kesen Dikilitaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, kurtuluş müjdesi verdiği annesi Nursel Dikilitaş'a "Oğlunu biran önce evlendir" tavsiyesinde bulunduğunu, kendisinin de bu öneriye uyacağını söyledi.
 
Dün akşam Adana Havaalanı'nda davul zurna ve halaylarla karşılanan, evinde uğruna 5 koyun kesilen Sertaç Dikilitaş, 2 yıl aradan sonra döndüğü evinde ilk gecesini geçirdi. Annesi Nursel Dikilitaş, kardeşleri ve yakınlarıyla gece geç saatlere kadar sohbet edip hasret giderdiğini belirten Dikilitaş, uzun süre evden dışarı çıkmayacağını kaydetti. Gece uzayan sakalını da kesen Dikilitaş, "İlk gecem çok güzel geçti. Ailemle birlikteydik. Evimiz çok kalabalıktı. Gece yarısı misafirlerimiz evden ayrıldı. En sonunda ailemle baş başa kaldım. Uzun uzun sohbet ettik. Bir an saate baktık 03.00 olmuş. Yatağıma girdim ama 1 saat uyuyabildim. Şu an çok huzurlu ve mutluyum. Uzun bir süre evde dinlenmek istiyorum. Evimden, sokağımdan çıkmak istemiyorum. Sakalımı da kesince kuş gibi hafifledim. Sürekli yüzüme dokunuyorum. Bugün uzun süre sonra ailemle kahvaltı yaptım. En çok onu özlemiştim. Biz ailece sohbet ederek kahvaltı yaparız. Onun keyfi çok başka. Orada da kahvaltı ediyorduk ama esaretlik olduğu için bal, kaymak, reçel, süt, peynir de verseler acı gelip, tat vermiyor. Çayımız bile çok özel"diye konuştu.
 
UMUDUNU KESEN NİŞANLISI BAŞKASIYLA EVLENMİŞ
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın annesi Nursel Dikilitaş'ı müjde vermek için telefonda aradığında, "Oğlunu bir an önce evlendir" dediğini hatırlatan Dikilitaş, kendisinin de bir an önce evlenmek istediğini belirterek şöyle dedi:
 
"Her şeyi, tüm yaşananları geride bırakacağım. Evlilik konusunda annemi 27 senede ikna edip nişanlanmıştım. Nişanlandıktan 3 gün sonra Afganistan'a gittim. Nişanlım beni 17 ay beklemiş. Haber alamayınca umudunu kesmiş ve bir başkasıyla evlenmiş. Onu anlıyorum ve mutluluklar diliyorum. Ailem bile benden umudu kesmişti ki o elkızı, gayet normal. Şimdi annem evlenmemi istiyor. Başbakanımız, 'Oğlunu bir an önce evlendir' demiş. Onun dediğini yapacağım."
 
Müjdeli haberi duyan Dikilitaş'ın yakınları da eve gelip, ailenin mutluluğunu paylaşmaya devam ediyor.

DHA