"Başbakan olmasaydı biz hâlâ"

Baskın Oran, İzmir’de çözüm sürecini ve Akil İnsanlar’ın görevlerini anlattı. Oran, "Sayın Başbakan gibi cesur bir politikacı olmasaydı biz hâlâ birbirimizi yemeye devam edecektik. Çok cesur karar aldı" dedi.

Başbakan olmasaydı biz hâlâ
12 Nisan 2013 Cuma 17:40 tarihinde eklendi.

 

Baskın Oran, İzmir Küçük Millet Meclisi tarafından Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde düzenlenen ’Çözüm Süreci Özel Toplantısı’na katıldı. Avrupa’nın son iç savaşı olan 30 Yıl Savaşlarının bir benzerinin Türkiye’de yaşabdığını savunan Oran, şöyle konuştu:
 
"30 yıldır terör örgütünün adamı öldürüldü. Şu kadar er şehit oldu. Biz 30 Yıl Savaşları yaşadık ve çok kayıplarımız oldu. 40 bin kişi öldürüldü. 30 yılda en az iki askeri diktatörlük yavruladık. Türkiye’de iki tane farklı hukuk uygulanmaya başlandı. Biz kendi içimizdeki Kürt meselesini erteleye erteleye Kuzey Irak’ta bir Kürt devleti kuruldu. Suriye’de de kuruldu. İşte bu yüzden biz kendi Kürtlerimiz ile barış yapmak zorundayız ki acılar dağlansın. Bu süreçte şüphelerim ve itirazlarım olmasına rağmen baştan başlamak gerekir diye geldim. Önce parmakların tetikten çekilmesi lazım ki konuşmaya başlayalım."
 
Fransa ile Almanya’nın düşmanken dost olduğunu söyleyen Oran, "Barış tabii ki düşmanla yapılır. Ayrıca, Kürtler düşman değil" dedi.
 
ERDOĞAN’I ÖVDÜ
Başbakan Erdoğan’ı öven Oran, "Yiğidin hakkı yiğide verilmeli. Sayın Başbakan gibi cesur bir politikacı olmasaydı biz hâla birbirimizi yemeye devam edecektik. Çok cesur karar aldı" diye konuştu. Yapılan iyi bir iş varsa destek vermek gerektiğini söyleyen Oran, sözlerine şöyle devam etti:
 
"Protezli sağ dizimle geldim. Çünkü başbakanın yaptığı doğrudur ve cesurdur. O AKP’dir, Başbakan Erdoğan’dır diyerek omuz vermemek yanlıştır. Eğer karşılıklı şiddet durduktan sonra böyle gelmiş böyle gidiecekse, merkezi ulus devlet olmaya devam edecekse, ben en başta yer alanlardan biri olurum Sayın Erdoğan’a muhalefet ederim. Benim sırtımda yumurta kefesi yok. Doğru yaptığı zaman destek, yanlış yaptığı zaman eleştiri."

İHA