"Başbakan, yetim hakkının hesabını versin"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Sivas mitinginde genel başkanları Devlet Bahçeli hakkındaki 'çoluk çocuk nedir bilmez' sözlerine sert tepki gösterdi.

Başbakan, yetim hakkının hesabını versin
23 Şubat 2014 Pazar 17:34 tarihinde eklendi.

Oğan, "Sayın Başbakan insanların özel hayatıyla, insanların evli olup olmamasıyla, evlat sahibi olup almamasıyla ilgileneceğine, evlatlarını götürsün Türk adaletine teslim etsin. Evlatlarının yediği yetim hakkının hesabını versin önce.” dedi.

Milletvekili Oğan, Başbakan Erdoğan'ın kendisine sanal düşmanlar ürettiğini ifade ederek, "Hizmet Hareketi'ni kendisine düşman olarak gösterip, mağduru oynayarak oy almaya çalışıyor." diye konuştu.

Partisinin yapacağı aday tanıtımı için Erzincan'da bulunan MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan'ın, parti binasında yapılan basın açıklamasına MHP İl Başkanı Erkan Karaman, Merkez İlçe Başkanı Yaşettin Yılmaz, Belediye Başkan Adayı Hamdi Karakaya ve partililer katıldı.

Oğan, konuşmasında, iktidarın yokuş aşağı gitmeye başladığını belirterek, "Türkiye’de iktidar, bundan sonra ayakkabı kutularının içinde dolan yetim hakkı olan milyonlarca doların üstünü nasıl örteceğinin hesabını yapıyor. Türkiye’de iktidar basını kontrol altına almaya çalışıyor. Türkiye’de demokratikleşmeyi bir adım öteye götürmek için yola çıkanlar, partinin ismine adalet kelimesini koyup Türkiye’de adaleti sağlamayı hedef olarak önlerine koyanlar, bugün adaleti kahretmekle meşguller." şeklinde konuştu.

Bugün Türkiye’nin gündemindeki sürülen savcılar, sürülen polisler, üstü kapatılan soruşturmalar olduğuna dikkat çeken Oğan, basına getirilen sansür, basına getirilen yasaklar olduğunu hatırlattı. Türkiye'nin bunu hak etmediğini ifade eden Oğan, ülkenin basın özgürlüğü sırasında dünyanın son sıralarında yer almayı hak etmediğini kaydetti. Milletvekili Oğan, şunları ifade etti:

"17 Aralık’tan sonra Türkiye’de tamamen başka bir gündem var. 17 Aralık, bu iktidarın hiçbir şekilde örtemeyeceği yolsuzluk ve soygun düzenini ortaya çıkarmıştır. 17 Aralık’tan sonra Sayın Başbakan'ın bütün dengeleri alt üst olmuştur. Sayın Başbakan'ın ne söylediğinden, ağzından hangi sözlerin çıktığını kulağı duymamaktadır. Sayın Başbakan, o kadar ileri gitmiştir ki Sayın Genel Başkanımıza evlat üzerinden dil uzatacak kadar Sayın Başbakan alçalmıştır. Maalesef. Bu ülkenin malına, mülküne tamah eden evlat olacağına, hayırsız evlat olacağına olmasın daha iyi. Buradan Sayın Başbakan'a ve onun yanındaki danışmanlarına çağrıda bulunuyorum.

Sayın Başbakan'ı ahlaka, edebe davet ediyorum. Sayın Başbakan, bu ülkenin insanlarına nasıl söyleyebilir; adli tıp raporlarını nerenize koyacaksınız gibi bir sözü, bu ülkenin insanlarına nasıl söyleyebilir Sayın Başbakan. Sayın Başbakan, alenen bu ülkenin insanlarına nasıl küfredebilir. Sayın Başbakan, bu ülkenin insanları arasında etnik kökenine bakarak nasıl ayrıştırma yapabilir. Sayın Başbakan, bu ülkenin insanlarının inançları üzerinden nasıl siyaset yapabilir.

Sayın Başbakan, bu ülkede kimin evli, kimin bekar, kimin çocuk sahibi, kimin çocuk sahibi olmadığı üzerinden nasıl bir siyaset yapabilir. Sayın Başbakan, vatandaşın işine karışmayı geçmiş haşa tövbe Allah’ın işine karışmaya başlamıştır. İnsanların özel hayatıyla, insanların evli olup olmamasıyla, evlat sahibi olup almamasıyla ilgileneceğine Sayın Başbakan, evlatlarını götürsün Türk adaletine teslim etsin. Evlatlarının yediği yetim hakkının hesabını versin önce.”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Sivas mitinginde Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında 'çoluk çocuk nedir bilmez' sözlerine tepki gösteren MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, "Hiç kimsenin olmadığı gibi Sayın Başbakan'ın da haddi değildir ki Sayın Genel Başkanımızın evladı var, yok o Sayın Başbakanı ilgilendirmez. O insanların kişisel tercihidir. İnsanların özel hayatıyla insanların inançlarıyla uğraşmayı bıraksın.” diye ifade etti.

"BAŞBAKAN KENDİNE SANAL DÜŞMANLAR ÜRETİYOR"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, kendisine sanal düşmanlar ürettiğini söyleyen Oğan, “Sayın Başbakan, kendisine sanal düşmanlar üretmekte çok usta. Her dönem kendine bir düşman yaratıyor. O düşmanla savaşma taktiğinden oy devşirmeye çalışıyor. Öyle anlaşılıyor ki şimdi de sayın Başbakan Hizmet Hareketi'ni kendisine düşman olarak bellemiş, onları karşısına alıp, onun üzerinden mağduru oynayıp yine faiz lobileri, şu lobiler bu lobiler diyerek oy almaya çalışıyor. Ama artık Türk milleti uyanmıştır. Türk milletini bununla kandıramayacaklardır.” diye konuştu.


CİHAN