Başbakan'dan 'Başika' açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım: Peşmerge güçleri Başika kasabasını DEAŞ'tan temizlemek için harekete geçtiler. Bizim Başika Üssü'ndeki askerlerimizden yardım istediler. Biz de oradaki topçularla, tanklarla destek veriyoruz

Başbakandan Başika açıklaması
23 Ekim 2016 Pazar 17:26 tarihinde eklendi.
BAŞBAKAN Binali Yıldırım, peşmerge güçlerinin Başika kasabasını DEAŞ'tan (IŞİD) temizlemek için harekete geçtiğini belirterek, "Peşmerge güçleri, Başika kasabasını, DAEŞ'ten temizlemek için harekete geçtiler. Bizim Başika üssündeki askerlerimizden, unsurlarımızdan yardım istediler. Biz de oradaki topçularla, tanklarla destek veriyoruz" dedi.
 
"TOPÇULARLA, TANKLARLA DESTEK VERİYORUZ"
Başbakan Yıldırım, AK Parti'nin 25'inci İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın gerçekleştiği Afyonkarahisar'da basın çadırını ziyaret etti. Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Yıldırım, peşmerge güçlerinin Başika kasabasını DEAŞ'tan (IŞİD) temizlemek için Türk askerinden yardım istediğini belirterek, "Peşmerge güçleri, Başika kasabasını DAEŞ'ten temizlemek için harekete geçtiler. Bizim Başika üssündeki askerlerimizden, unsurlarımızdan yardım istediler. Biz de oradaki topçularla, tanklarla destek veriyoruz" diye konuştu.
 
"BÖLÜCÜLERİN, FETÖ'CÜLERİN BU ÜLKENİN GELECEĞİNDE YERİ YOK"
Terörle mücadelenin devam edeceğini vurgulayan Başbakan Yıldırım, "Bölücülerin bu ülkenin geleceğinde yeri yok. FETÖ'cülerin de yok. İstikbal mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğiz. Bunun yolu kardeşlikten geçiyor" ifadelerini kullandı. Başbakan Yıldırım, ayrıca AK Parti'nin istişare toplantılarının Afyonkarahisar'da yapılmaya devam edeceğini de belirtti.