"Başbakan'ın Barzani ile görüşmesi doğru değil"

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani görüşmesini doğru bulmadığını dile getirdi.

Başbakanın Barzani ile görüşmesi doğru değil
13 Kasım 2013 Çarşamba 18:52 tarihinde eklendi.

Destici, "PKK kamplarını boşaltacak, Kandil'i, Mahmur'u boşaltacak, hiçbir PKK unsuruna kucak açmayacak, onları bölgesinde barındırmayacak, Türkiye'nin birliğine ve beraberliğine kastetmeyecek, Kuzey Irak'taki Türkmen varlığını tanıyacak, Türkmenlerin üzerindeki baskıdan vazgeçecek. Ancak ondan sonra Barzani ile daha alt düzeyde, bakan bile değil, müsteşar düzeyinde görüşme yapılabilir." dedi.

Barzani’nin Başbakanla değil bir müsteşar ile görüşebileceğini söyleyen Destici, hükümetin Irak ve Suriye politikalarını onaylamadıklarını belirterek, hükümetin 3-5 sene önce, Irak'ın kuzeyinde bağımsız bir yapıya müsaade etmeyeceğini ifade etmesine rağmen bugün ise Irak'ın kuzeyindeki yapının kolaycısı olduğunu ifade etti.

Başbakan'ın Barzani ile görüşmesini doğru bulmadığını dile getiren Destici şunları söyledi: "Daha alt seviyede görüşme, o da ihtar anlamında bir görüşme. PKK kamplarını boşaltacak, Kandil'i, Mahmur'u boşaltacak, hiçbir PKK unsuruna kucak açmayacak, onları bölgesinde barındırmayacak, Türkiye'nin birliğine ve beraberliğine kastetmeyecek, Kuzey Irak'taki Türkmen varlığını tanıyacak, Türkmenlerin üzerindeki baskıdan vazgeçecek. Ancak ondan sonra Barzani ile daha alt düzeyde, bakan bile değil, müsteşar düzeyinde bunlar yapılabilir."

"HİÇ KİMSE YAZICIOĞLU’NU DERİN YAPILARLA İLİŞKİLENDİREMEZ"

Mustafa Destici, Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüne ilişkin dava dosyasının ender dosyalardan olduğuna dikkat çekti. Dosyayı takipte ısrarlı olduklarını vurgulayan Destici, herkesin sabırla Başbakan Teftiş Kurulu'nun çalışmasını ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığında devam eden soruşturmanın sonuçlarını beklemesi gerektiğini dile getirdi.

Destici, elde ettikleri tüm belge ve bilgileri savcılık ile paylaştıklarına da işaret ederek, son günlerde Yazıcıoğlu'nun vefatı üzerinden prim yapmaya çalışanlar ve derin yapılar ile ilişkilendirme gayreti içinde olanlar bulunduğunu aktardı.

"KINIYOR VE UYARIYORUM"

Destici, "Bunları kınıyorum ve uyarıyorum. Hiç kimsenin haddi de değildir, hakkı da değildir, buna da müsaade etmeyiz. Hiç kimse övüyormuş gibi yapıp da Yazıcıoğlu'nu derin yapılarla ilişkilendiremez." dedi.

Dosyada gizlilik kararı olduğuna işaret eden Destici, buna rağmen bazı bilgi ve belgelerin deşifre edilmesinin dosyanın akıbeti ile oynamak olduğunu sözlerine ekledi.


CİHAN