''Başbakan’ın hain sözünü şiddetle kınıyoruz''

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Kemal Kılıçdaroğlu hakkında söylediği ‘hain’ sözünü şiddetle kınadıklarını söyledi.Devlet içinde paralel yapının kabul edilemeyeceğini ifade eden Tekin, “Bazen de 'İyi ki de paralel devlet var.' diyoruz. Olmazsa bu olup bitenleri nasıl görecektik.” dedi.

Başbakanın hain sözünü şiddetle kınıyoruz
24 Ocak 2014 Cuma 13:24 tarihinde eklendi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, ünlü fotoğraf sanatçısı Ara Güler’i tedavi gördüğü Memorial Hastanesi'nde ziyaret etti. Gündemle ilgili açıklama yapan Tekin, Başbakan Erdoğan’ın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında söylediği ‘vatan haini’ tanımını şiddetle kınadığını belirtti. “Bu ülkede hiç vatan hainlerine tanık olmadım.” diyen Tekin, “Başbakan'ın CHP Genel Başkanına bu sıfatı kullanması doğrusu büyük bir ayıptır. Büyük bir nezaketsizliktir. Bu ülkenin tek vatan haini var. O da hırsızlarıdır. Yolsuzluk yapanlar ve yetimin hakkını yiyenlerdir.” diye konuştu.

‘CUMHURBAŞKANI HSYK’DA GEREĞİNİ YAPMAZSA ANAYASA MAHKEMESİNE GİDECEĞİZ’

Önümüzdeki süreçte ceberut baskıcı anlayışta HSYK kararının geçeceğini dile getiren Tekin, “Sayın Cumhurbaşbakanımızı göreve davet ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı bunun gereğini yapacaktır. Yapmazsa CHP olarak Anayasa Mahkemesi’ne götüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

'PARALEL DEVLETİ KABUL ETMİYORUZ'

Dünyanın hiçbir yerinde paralel devleti kabul etmenin mümkün olmadığını kaydeden Tekin, “Bazen de ‘İyi ki de paralel devlet var.’ diyoruz. Olmazsa bu olup bitenleri nasıl görecektik? Bu hırsızlık ve yolsuzlukları, telefonlarla arsa pazarlıklarını, ihale pazarlıklarını, nasıl görecektik? Bu bakanların yolsuzluklarını nasıl görecektik? Çok merak ediyorum. İzmir’deki soruşturma 3 tane bakana uzanıyordu. Çok yürekli bir savcı. Bu soruşturmanın hangi bakanlara gideceğini hepimiz biliyoruz. Önümüzdeki dönemde göreceksiniz. Soruşturma, bakanlara gitmeyecekse niye engelliyorsunuz? . dedi.

ARA GÜLER'İN SAĞLIK DURUMU İYİYE GİDİYOR

Ara Güler’in sağlık durumunun iyiye gittiğini ifade eden Tekin, Güler’in sağlığının önümüzdeki günlerde büyük olasılıkla normale döneceğini kaydetti.

TANRIKULU: HAİNLİK KAVRAMI SAVAŞ DÖNEMLERİNE ÖZGÜ, BAŞBAKANIN ÖZÜR DİLEMESİNİ İSTİYORUZ

‘Hainlik’ kavramının savaş dönemlerinin kavramı olduğunu söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, “Başbakan bu kavramı niçin kullanıyor? Çünkü olağanüstü bir dönemde yaşıyoruz. Hırsızlık, rüşvet. Bu kavramı kendisine iade ediyoruz. Bundan dolayı da özür dilemesini istiyoruz. Bu kavram kullanılmaz. Savaş döneminde, olağanüstü dönemde değiliz. Bu lafı iade ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Yabancı sermayeden 120 şirketten 90 küsur tanesinin Türkiye’de yatırım yapmama noktasına geldiğini dile getiren Tekin, bunun sorumlusunun bakanlar kurulu olduğunu söyledi.

 


CİHAN