"Başka iradelere ekmek yok

Mehmet Ali Şahin, Karabük'te AK Parti'nin 12'inci kuruluş yıldönümü programına katıldı.

Başka iradelere ekmek yok
14 Ağustos 2013 Çarşamba 23:38 tarihinde eklendi.
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin yanlış yapanların yargıda hesap verdiğini belirterek, "Artık, Türkiye'de milletin iradesi dışında başka iradelere ekmek yok. Eskiden olduğu gibi hükümetlerin ensesinde kimse boza pişiremeyecek. Yanlış yapanlar yargıda hesap verecek. Nitekim veriyorlar" dedi.

Bir düğün salonunda düzenlenen etkinlikte konuşan Şahin, Türkiye'nin darbelerden çok çektiğini söyleyerek, "Türkiye'de bir vesayet rejimi hüküm sürüyordu, gerçek iktidar asker ve sivil bürokratlardı. Onların hoşuna gitmeyen bir iş olursa alaşağı ediyorlardı. Türkiye darbelerden çok çekti. Türkiye darbeleri yaşamasaydı, darbelerle çok zaman kaybetmiş olmasaydı inanıyorum ki şimdi Türkiye G-8 ülkeleri arasında yer alırdı. Şimdi G-20 ülkeleri arasındayız. Ama AK Parti bir hedef koydu. Dünyanın en gelişmiş ülkesi arasına Türkiye'yi 2023'te sokacağız" dedi.
 
Şahin hükümetlerin, milletin ensesinde boza pişirenlerin yargıda hesap verdiğini ifade ederek, "Artık, Türkiye'de milletin iradesi dışında başka iradelere ekmek yok. Eskiden olduğu gibi hükümetlerin ensesinde kimse boza pişiremeyecek, bu milletin ensesinde artık kimse boza pişiremeyecek. Yanlış yapanlar yargıda hesap verecek. Nitekim veriyorlar. Bütün bunları yaptığımız anayasal değişikliklerle sağladık. Bundan sonra hiç kimsenin aklından darbe ederim, müdahale ederim, muhtıra falan diye geçmesin. Türkiye artık bunları geride bıraktı. İnşallah yaşananlar herkese ders olsun" diye konuştu.
 
Mısır'da yüzlerce insanın darbecilerin kurşunlarıyla yaşamlarını kaybettiğini ifade eden Şahin, "Bize göre şehit oldular. İnanıyorum ki Mısır'da akıtılan bu kan darbecileri boğacaktır. Darbeciler bir an önce akıllarını başlarına almalıdırlar. Mısır halkı oyuna, reyine, tercihine, demokrasiye sahip çıkıyor. Mısır halkının bu tercihine biz de saygı duyuyoruz ve destek veriyoruz.

Ölüm pahasına oyuna, reyine, tercihine sahip çıkan halka ancak saygı duyulur. Çünkü; bir an önce Mısır'da darbe yapanlar akıllarını başlarına almalı, bir durum değerlendirmesi yapmalı, görevden uzaklaştırdıkları Mursi'yi yeniden göreve getirmelidirler. Eğer bunu onurlarına yediremiyorlarsa en kısa zamanda başta Mursi olmak üzere tutukladıkları tüm siyasileri serbest bırakmalılar. En kısa zamanda Mısır halkını seçime götürmelidirler" dedi.
 
Mehmet Ali Şahin, Mısır'daki insanların katilinin sadece darbeciler olmadığını söyleyerek, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Demokrasi deyince mangalda kül bırakmayan ülkelerin açık veya dolaylı Mısır'daki darbeye destek vermiş olması kimin demokrasi sınavında samimi olduğunu, kimin samimi olmadığını ortaya koymuştur. Mısır'daki kardeşlerimizin katili sadece darbeciler değildir.

Dolaylı veya arkadan destek veren ülkeler ve onların yöneticileridir. Hatta Mısır'da darbe olunca ekonomik olarak darbeciler biraz daha rahatlasın diye para gönderen Körfez ülkeleri ve onların yöneticileridir. Bir an önce Mısırlı kardeşlerimizin normal bir demokratik hayata dönmesini temenni ediyorum. Bu konuda Birleşmiş Milletler, Arap Birliği, Avrupa Birliği olmak üzere üzerlerine düşenleri yapmalıdır, ağırlıklarını koymalıdır. Özellikle Birleşmiş Milletler ne güne duruyor, siz niçin birleştiniz?

Birleşmiş Milletler ne için birleşmiş? Dünyada insanlığın huzuru ve refahı için bir araya gelinmedi mi? İşte şimdi Birleşmiş Milletler, Birleşmiş Milletler olduğunu göstermelidir. Türkiye baştan beri Mısırlı kardeşlerinin yanındadır, bundan sonra da olacaktır. Bu konuda yapılması gereken her türlü adımın atılmasında, Türkiye bu konuda adım atacakların yanında olacaktır."

DHA