Başkan göreve dönüyor

Bodrum Belediyesi'ne ''İhaleye fesat karıştırmak, görevi kötüye kullanmak, rüşvet ve suç işlemek amacıyla örgüt kurmak'' iddialarıyla düzenlenen operasyon kapsamında yargılanan ve İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılan Mehmet Kocadon, Bodrum Belediye Başkanlığı görevine iade edildi.

Başkan göreve dönüyor
24 Ekim 2012 Çarşamba 14:32 tarihinde eklendi, 1.021 kez okundu.

 

Yargılama süreci nedeniyle İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılan Mehmet Kocadon, Bodrum Belediye Başkanlığı görevine iade edildi. Göreve iade yazısı, Bodrum Kaymakamlığı aracılığıyla Mehmet Kocadon'a tebliğ edildi. 
   
Göreve iade yazısında, Kocadon'un ''Rüşvet almak ve vermek, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve ihaleye fesat karıştırmak'' suçlarından Bodrum 3. Sulh Ceza Mahkemesi'nin kararı ile tutuklanmasından dolayı Anayasa'nın 127. maddesinin dördüncü fıkrası ile 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 47. maddesinin İçişleri Bakanlığı'na verdiği yetkiye istinaden, geçici bir tedbir olarak 17 Temmuz'da görevinden uzaklaştırıldığı hatırlatıldı. 
   
Yazıda, Bodrum Sulh Ceza Mahkemesi tarafından alınan tutuklama kararının Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 7 Eylül 2012 tarihindeki kararı ile kaldırıldığı belirtilerek, bunun üzerine Kocadon'un belediye başkanlığı görevine iadesinin talep edildiği, yapılan değerlendirme sonucunda da görevine iade edildiği kaydedildi. 
     
Kocadon, Bodrum Kaymakamlığı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, kararın Bodrum için Kurban Bayramı ve Cumhuriyet Bayramı ile üçüncü bayram niteliği taşıdığını söyledi. 
     
Bodrum'un 5 ay gibi uzun bir süre hizmetlerden uzak kaldığını ifade eden Kocadon, ''Ama bugün bu sevinçle Bodrum kaldığı yerden bütün hizmetlere devam edecek. Çünkü ne Bodrum halkı ne Türkiye halkı ne de Mehmet Kocadon bunu hak etmişti. Ama yüce Türk adaleti bugün gördüğünüz gibi tekrar gücünü gösterdi. Bu kararı alanlara çok teşekkür ediyorum'' dedi. 
     
Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan ise İçişleri Bakanlığı'nın gönderdiği yazıyla Kocadon'u görevine iade edildiğini kaydederek, ''Bundan büyük mutluluk duyuyoruz. İlçemize, beldemize, insanımıza hayırlı uğurlu olsun. Başkanımıza hayırlı uğurlu olsun, tekrar tebrik ediyoruz. Başarılarının devamını diliyoruz'' diye konuştu. 
     
Olay- 
     
Bodrum Sulh Ceza Mahkemesi'nden alınan arama kararı ile 28 Mayıs'ta Bodrum ve İzmir'de 15 ayrı yere Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince eş zamanlı düzenlenen operasyonda ''İhaleye fesat karıştırmak, görevi kötüye kullanmak, haberleşmenin gizliliğini ihlal, rüşvet ve suç işlemek amacıyla örgüt kurmak'' iddialarıyla gözaltına alınan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile 8 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmışlardı. 
     
Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava kapsamında Kocadon ile diğer sanıklar, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.