Başkent'te inanılmaz soygun !

Başkent’te olmaz denilen oldu, İngiltere Büyükelçiliği soyuldu…

02 Eylül 2009 Çarşamba 11:35 tarihinde eklendi.

Başkent’te olmaz denilen oldu, İngiltere Büyükelçiliği soyuldu…

Ankara’da, ülkenin “en güvenlikli” binalarının yer aldığı Başkent’te yaşamak zordur;

Gazeteciyseniz, işiniz gereği girdiğiniz Devlet kurumlarında, Büyükelçiliklerde, davetli bile olsanız, sürekli aranır, gözlenir, kontrol edilirisiniz.

Mesela ABD Büyükelçiliği’nin kapısında “yüzde yüz kimlik kontrolü” yazar. Neredeyse, ABD’nin Ankara Büyükelçisi’nden bile kimlik isteyecek kadar korurlar binayı.

Başkent’te en az Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı, TBMM, Amerikan Büyükelçiliği kadar korunan bir başka bina ise, Çankaya sırtlarında, Başbakanlık resmi konutu’na yandan komşu, Çankaya Köşkü’ne ise karşıdan komşu durumdaki İngiltere Büyükelçiliği’dir.

İngiltere Büyükelçiliği’nde güvenlik önlemleri hep en üst düzeyde tutulurdu. Ancak 20 Kasım 2003’te İstanbul’daki İngiltere Başkonsolosluğu’na yapılan terör saldırısının ardından önlemler iyice abartıldı.

Artık Elçiliğin her kapısında bir değil, birkaç kamera, Türkiye Cumhuriyeti’nin verdiği resmi polisler, Elçiliğin tuttuğu Türk özel güvenlik görevlileri bulunuyor. İçerde ise güvenlik İngiliz polis ve askerlerine emanet.

Elçilik kapısına, hatta 100 metre yakınlarına bile değil park etmek, duraklamak bile yasak.

Ancak bu kadar güvenlik bile, hırsızları durduramadı.

Aynı zamanda Ankara’daki İngiltere Büyükelçisi’nin resmi konutunun da bulunduğu İngiltere Büyükelçilik kompleksine geçen hafta hırsız girdi.

Olay 28 Ağustos akşamı gerçekleşti.

Üstelik hırsızlar, sadece bu kadar sıkı korunan binalara girmekle de kalmadılar. Bir de girdikleri binada bulunan bir kasayı açtılar.

Sonuç;

İngilizler, 60 bin liralık mücevher ve yaklaşık 10 bin liralık elektronik eşyayı hırsız ya da hırsızlara kaptırdı.

Önce kendi incelemesini yapan İngiliz güvenlik güçleri işin içinden çıkamayınca, konuyu Türk polisine havale etti.

Elçilikte parmak izleri alındı, her köşeye bakıldı. Kamera görüntüleri incelendi, inceleniyor.

Şimdi İngiliz diplomatlar bir yandan hırsızların yakalanmasını beklerken, diğer yandan da herkesin “abartılı” bulduğu güvenlik önlemlerinde “nerede açık verdiklerini” bulmaya çalışıyorlar.

HÜRRİYET