Başörtülü vekillere ek koruma

Meclis’e başörtüsü ile gelen milletvekillerini yayına çıkarmak için birbirleri ile yarışan gazeteciler arasında tartışma çıktı.

Başörtülü vekillere ek koruma
31 Ekim 2013 Perşembe 16:31 tarihinde eklendi.
Polis ekipleri tarafından sıkı korunan AK Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak, yoğun ilgiden rahatsız olunca röportaj tekliflerini geri çevirerek odasına gitti.
 
TBMM’de başörtülü milletvekillerine ilgi yoğun oldu. Genel kuruldaki çalışmalara katılan milletvekilleri birleşime ara verilince bahçeye çıktı. Başörtülü vekillere ek koruma verildiği gözlendi.

Korumalar vekillerin etrafında kuş uçurtmadı. Herhangi bir saldırı ihtimaline karşılık vekiller çok sıkı korundu. Gazeteci olmayanlar vekillere yaklaştırılmadı. Bir kanalın canlı yayınına katılan başörtülü vekil Nurcan Dalbudak, yayın bittikten sonra bir başka kanalın yayınına gitmek için yürümeye başladı. Bu sırada basın ordusu Dalbudak’ın önünü kesti ve soru sorulmaya başlandı. Diğer kanallar da canlı yayında konuk olarak almak isteyince gazeteciler arasında tartışma çıktı. Yaşanan gerilimden rahatsız olan başörtülü vekil röportaj taleplerini geri çevirerek odasına gitti.

CİHAN