Batman, Suriye’ye yardım için seferber oldu

Batman’da bulunan sivil toplum örgütü, siyasi parti ve Batman Belediyesi’nin de içinde yer aldığı 'Batman Suriye Halkları ile Yardımlaşma ve Dayanışma Girişimi'nin, iç savaş yaşayan Suriye halkına yardım ulaştırma kampanyası sürüyor.

Batman, Suriyeye yardım için seferber oldu
06 Mart 2013 Çarşamba 18:28 tarihinde eklendi.

 

Batman Belediyesi Konferans Salonu'nda bir araya gelen sivil toplum kuruluşları temsilcileri, girişim adına mahalle muhtarlarıyla bir toplantı gerçekleştirdi.

Burada konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Gülistan Akel, Batman’ın zorunlu göçten dolayı çok acılar çekmiş illerden biri olduğuna dikkat çekti. Akel, “Hem savaş nedeniyle 90’lardan sonra insanların burada yaşamak kalması hem de Van depreminden sonra geri dönmeyen yurttaşlar var. Yani Batman’ın henüz yüzde 70'i yoksulluğu çekerken, üstüne çatışmalı ortamdan kaçıp zorunlu göçle buraya gelen insanların tabloyu daha da ağırlaştıran bir durum.” dedi. Bu nedenlerden dolayı Suriye’de yaşanan iç savaşın yolaçtığı insanlık dramı karşısında Batman’daki kurumların elele verip onların insani ihtiyaçlarını karşılamalarının bir zorunluluk olduğunu belirtti. 
 
Bu yardım çalışmalarının temel ana fikrinin, Suriye’yi yaşanılır bir hale dönüştürmek olduğunu dile getiren Akel, “Kon,u bu açıdan önemli. Biliyorsunuz, bu yardımlar ilkin Petrol İş’te, yani tek bir noktada toplandı. Bugünden itibaren biz tüm kurumlar olarak, toplanan yardımları ayın 12’sinde göndereceğiz ama bu iş sadece kurumlar üzerinden değil, halkın desteği üzerinden yürüyecek bir iş. Mahallelerde tek tek muhtarlar halka ulaşma konusunda en temel mekanizma olacak. Bu anlamda, siz gerçek anlamda destek verirseniz, halkın da buna katılma ve katkılarının da buna paralel olması da kolaylaşacak. El ilanları hazırladık, bu ilanları ne kadar çok dağıtıp insanları haberdar edebilirsek, ona göre hızlanacaktır ve bu yardım kamyonları da tez vakit ilgili yerlere ulaşacaktır.” şeklinde konuştu. 
 
Suriye halkına yapılacak yardımların toplanacağı yerler Batman Belediye bahçesi, Petrol İş Sendikası, Midyatlılar Derneği ve AK Parti İl Başkanlığı olarak belirlenirken, toplanacak yardım malzemelerinin ise temel gıda maddeleri (bulgur, şeker, çay, pirinç, yağ, salça, makarna vb.) temizlik malzemeleri ile çocuk bezi, çocuk maması olarak belirlendi. Yardımda bulunmak ve konu hakkında bilgi almak isteyen vatandaşlar 0 534 052 84 84 numaralı irtibat telefonundan girişime ulaşabilecek. 

CİHAN