Batman'dan Suriye’ye yardım

Sivil toplum örgütü, siyasi parti ve Batman Belediyesi’nin de içinde yer aldığı 'Batman Suriye Halkları ile Yardımlaşma ve Dayanışma Girişimi', iç savaş yaşayan Suriye halkına gıda ve ilaç yardımında bulundu.

12 Mart 2013 Salı 19:34 tarihinde eklendi.

 

Suriye’nin Kamışlı kentine gönderilecek yardım konvoyu Milli Egemenlik Caddesi'nde düzenlenen basın açıklamasının ardından uğurlandı. 
 
Batman’da bulunan sivil toplum örgütü, siyasi parti ve Batman Belediyesi’nin de içinde yer aldığı 'Batman Suriye Halkları ile Yardımlaşma ve Dayanışma Girişimi'nin, iç savaş yaşayan Suriye halkına yardım ulaştırma kampanyası sürüyor. Batman Belediye bahçesi, Petrol İş Sendikası, Midyatlılar Derneği ve AK Parti İl Başkanlığı'nda toplanan yardım malzemeleri Milli Egemenlik Caddesi'nde düzenlenen basın açıklamasının ardından uğurlandı.
 
Basın açıklamasını okuyan Tabip Odası Başkanı Mehmet Demir, temel gıda maddeleri (bulgur, şeker, çay, pirinç, yağ, salça, makarna vb.) temizlik malzemeleri ile çocuk bezi, çocuk maması ve ilaçtan oluşan 9 kamyon yardım malzemesinin Nusaybin Belediyesi ve Kaymakamlık üzerinden Kamışlı kentine teslim edileceğini söyledi. Sınır ili olmamakla beraber Suriye halkının çekmiş olduğu sıkıntıları hücrelerine kadar hisettiklerini belirten Demir, “Batman’daki bütün sivil toplum örgütleri, AK Parti ve BDP’nin ortaklaşa oluşturdukları 'Batman Suriye Halkları ile Yardımlaşma ve Dayanışma Girişimi' birkaç günlük bir çalışma yapmış bulunmaktadır. Bu çalışmanın sonucunda şu anda hazırladığımız 9 kamyon gıdayı Kamışlı şehrine Nusaybin Belediyesi ve Kaymakamlık üzerinden teslim edilmek üzere göndereceğiz. Katkı sunan bütün arkadaşlara teşekkür ederiz. Batman hiçbir zaman yardımlarını esirgemeyen bir kenttir. Bu yönüyle de Batman halkını tebrik ediyoruz.” dedi.

CİHAN