Bayraktar'ın sözlerini eleştirdi

Eğitim-sen Uşak Şubesi, '657 Sayılı Kanun bize uymuyor. Devlet memuru oluyor birisi, ondan sonra yat, uzan, para kazan, böyle bir şey yok' diyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ı yaptığı yazılı açıklama ile eleştirdi.

Bayraktarın sözlerini eleştirdi
29 Mart 2013 Cuma 22:28 tarihinde eklendi.

 

Eğitim Sen Uşak Şube Başkanı Deniz Ertunç imzalı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

'Bakan Bayraktar'ın Memur ol, yat, uzan, para kazan' yönündeki sözleri karşısında sormadan edemiyoruz.

Sizler milyarlarca liraları cebinize indirirken, kadrolaşmada rekor kırarken, TOKİ şantiyelerinde, tersanelerde taşeron işçi olanlar canlarından olmakta, kamu emekçileri ise hastanelerde, okullarda müşterileştirdiğiniz yurttaşlara, nitelikli hizmet verebilmek için can hıraş çalışmaktadır.

Sayın Bakan kimlerin yan gelip yattığını merak ediyorsa, AKP'nin 10 yıllık iktidarı döneminde liyakat ilkesi yerine siyasi yandaşlık ilişkisiyle atadıkları siyasi kadrolara bakmalıdır.'
 
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın yaptığı konuşmayla, hükümetin çarpık bakış açısını bir kez daha ortaya koyduğunu ifade eden Ertunç, '657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda yapılması planlanan değişiklikler Bakanların açıklamaları ve medyaya sızdırılan haberler aracılığıyla, topluma bir mesaj verilmek istendiği açıktır.

Yapılmak istenen, kamu emekçilerinin çalışmadığı düşüncesini topluma yerleştirmek ve güvencesiz istihdam biçimleriyle, performans denetimleriyle ve rekabeti esas alan düzenlemelerle üretkenliğin artırılacağı düşüncesini tüm toplum nezdinde yaymaktır. Amaç kamu emekçilerinin olabildiğince inceltilmiş iş güvencelerinin tamamıyla ortadan kaldırılmaya dönük bir pazarlık süreci başlatmaktır' ifadelerine yer verildi. 

DHA