Bayram havası sürpriz yaptı

Hafta sonu bayram tatili için yola çıkacak olanlar Marmara'da yer yer fırtına hızına çıkacak rüzgâra karşı dikkatli olmalı. Deniz seferlerinde aksamalar yaşanabilir.

Bayram havası sürpriz yaptı
25 Ağustos 2011 Perşembe 12:21 tarihinde eklendi, 1.059 kez okundu.

 

Bayramın birinci günü batıda yağış ve 3-4 derece serinleme beklenirken, doğu bölgeler arife günü ve bayramın ilk günü 6-7 derece ısınacak. Trabzon ve Erzurum 30 dereceye çıkacak.
 
Arife günü Marmara ve Ege'de bulutlanma artabilir, Ege'de sıcaklık 2 derece düşecek. Trakya ve Çanakkale dolaylarında hafif yağmur olasılığı var. İç ve Doğu kesimler güneşli ve sıcak, özellikle Güneydoğu, Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz hızlı bir şekilde ısınacak. Doğu Karadeniz'de sıcaklık 6 derece artacak.
 
1. GÜN - SALI
Marmara ve Güney Ege kıyılarında kısa süreli yağış bekleniyor. Sıcaklık 3-4 derece deşecek. İç Anadolu, Akdeniz ve Batı Karadeniz'de de gökyüzü bulutlanabilir. İstanbul ve İzmir'de yağmur olasılığı var. Doğu Karadeniz, Güneydoğu ve Doğu Anadolu ısınmaya devam edecek.
 
2. GÜN - ÇARŞAMBA
Batı’da bulutlar dağılacak, güneş yüzünü gösterecek, sıcaklık artacak. Bu defa Orta ve Doğu Karadeniz'de sıcaklık düşecek ve yağış görülecek. İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava az bulutlu olacak.
 
3. GÜN - PERŞEMBE
Ülke genelinde önemli bir yağış yok, sıcaklıklar tüm yurtta mevsim ortalamasında olacak. Yağış sadece Doğu Karadeniz'de Trabzon, Rize ve Artvin dolaylarında sürecek.
 
Cuma, Cumartesi ve Pazar günü yağışlar Kars, Ardahan, Ağrı civarında sürebilir. Yurdun geri kalanında mevsim normallerinde sıcaklık ve parçalı bulutlu bir hava olacak.
 
İstanbul ve İzmir'de arife günü hava bulutlanabilir, bayramın 1. günü kısa süreli yağış olasılığı var. Bayramın 2. ve 3. günü hava açacak ve sıcaklık artacak.
 
Ankara da arife günü güneşli ve sıcak, ancak hava bayramın 1. günü bulutlanabilir. Bayramın 2. ve 3. günü hava açık, sıcaklık yüksek.
 
DENİZ SUYU SICAKLIKLARI
Deniz suyu sıcaklıklarında son durum ise şöyle: Kilyos 22, Erdek ve Ayvalık 26, Çeşme 25, Bodrum 24, Marmaris 27, Fethiye, Antalya ve Alanya 28, Anamur ve Girne 29 derece.

NTV