BDP Kadın Meclisi, annelere seslendi

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Kadın Meclisi, Anneler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı

BDP Kadın Meclisi, annelere seslendi
12 Mayıs 2013 Pazar 11:22 tarihinde eklendi.

SDP Kadın Meclisi, “Bugün; 18 yıldır kayıp çocuklarının akıbetini ‘Failler belli kayıplar nerede’ diye soran Cumartesi anneleri, 500 gündür çocuklarını katletme emrini kimin verdiğini soran Roboskili anneleri, yitirdikleri çocuklarının acısını görkemli bir mücadeleye dönüştüren Barış anneleri, erkek egemen zihniyetin katlettiği gencecik kızlarını toprağa gömen anneler, hapishane koridorlarında çocuğunun yüzünü görmek için günlerce bekleyen anneler, her gün tersanelerde, kot taşlama atölyelerinde, fabrikalarda ve madenlerde hayatını yitiren gencecik işçilerin anneleri, ülkedeki kirli savaşta evlatlarını yitirmiş anneler, annelerin döktüğü gözyaşının renginin aynı olduğunu bilen, öğreten bütün anneler, Bugün sizin gününüz” diyerek tüm annelere seslendi.

 "ANNELER, DİRENİŞ TARİHİNİ YAZDI"

 “Bu ülkede yaşanan, bütün haksızlıklara ve acılara anne yüreğiyle ilk karşı çıkanlar sizler oldunuz” diye devam eden açıklamada, barış, demokrasi ve özgürlük mücadelesini taçlandıranların da yine anneler olduğunu vurgulandı.

Yazdırılan mağduriyet tarihini, direniş tarihi olarak yeniden anneler tarafından yazıldığı ifade edilerek, şöyle denildi: “Cefakâr, fedakâr ve acılı anneler olarak, cefanızı ve acınızı yüreğinize saklayarak, fedakârca mücadele ettiniz. Bugün sizin gününüz. Bugün sadece anneliğinizin değil, çocuklarınıza onurlu ve özgür bir gelecek kurmak için verdiğiniz mücadelenin de günü. BDP Kadın Meclisi olarak, annelerimizin verdiği onurlu mücadelenin yoldaşları ve takipçileri olduğumuzu bir kez daha belirtip, annelerimizin verdiği mücadelenin onurlu bir barış ile taçlanması umuduyla bütün annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyoruz.” CİHAN


CİHAN