BDP'li başkan onay bekliyor!

KCK davasında tahliye olan Van Belediye Başkanı BDP'li Bekir Kaya, görevine başlamak için İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nden olur yazısı bekliyor.

BDPli başkan onay bekliyor!
03 Nisan 2013 Çarşamba 13:25 tarihinde eklendi.

 

Van'da 7 Haziran 2012'de KCK'ya yönelik gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan aralarında Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın da bulunduğu 13 kişi hakkında Van 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Terör örgütü üyeliği' suçundan dava açıldı. 264 gün tutuklu yargılanan Van Belediye Başkanı Bekir Kaya 29 Mart 2013'te yapılan son duruşmada adli kontrol altında tahliye edildi. 
 
14 Haziran 2012'de İçişleri Bakanlığı oluruyla görevden alınan Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın tahliyenin ardından yeniden göreve başlaması için Van Mahalli İdareler Müdürlüğü tarafından İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'ne yazı yazıldı. 
 
Bekir Kaya'nın Avukatı Erhan Aksoy,yazının gönderildiğini ve en geç bir hafta içinde yanıt gelmesinin beklendiğini belirterek, 'olur' yazısının gelmesiyle Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın görevine başlayacağını söyledi. 
 
Daha önce görevden alınan Özalp Belediye Başkanı Murat Durmaz ve Edremit İlçe Belediye Başkanı Abdulkerim Sayan da, tahliye edildikten yaklaşık bir ay sonra 6 Mart 2013'te göreve iade edilmişti.

DHA