Belediye başkanı beraat etti

Çorum Belediye Başkanı AK Partili Muzaffer Külcü, 'irtikap ve ihaleye fesat karıştırma' iddiasıyla yargılandığı davada beraat etti.

25 Eylül 2013 Çarşamba 18:12 tarihinde eklendi.
Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve bazı belediye meclis üyeleri ile ilgili 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın son duruşması bugün gerçekleşti. 'İrtikap ve 'ihaleye fesat karıştırmak' iddiasıyla 5 yıldan 30 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Külcü ve 9 sanık, bugünkü duruşmaya katılmadı.
 
Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada müşteki tarafın avukatı Altan Akpınar, davadan çekilme dilekçesi verdi. Cumhuriyet Savcısı Osman Göl ise müşteki avukatının bu hamlesinin davayı uzatmaya yönelik bir hareket olduğu söyledi. Savcı Göl, "Kişiler şüpheli de olsa ceza şüphesi altında yaşamaları hakkaniyete uygun değildir" görüşünü savundu.
 
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'nün avukatları ise, yeni bir seçim sürecinde bulunulduğunu hatırlatarak, davanın uzatılma girişimlerinin kötü niyetli olduğunu ileri sürdü. Avukatlar, "Kişilere kanunen bazı haklar verilmiş olabilir ama bu hakların kötüye kullanılmasını gerektirmez" dedi. Mahkeme heyeti bu görüşlerin ardından Külcü ve beraberinde suçlanan diğer sanıkların beraatine karar verdi.

DHA