Belediyeden duvarlara estetik hamle

Ankara Mamak Belediyesi, ilçede bulunan okul, park, cami duvarları ile pazaryeri ve hastane çevreleri gibi ilçedeki boş duvarları çeşitli temalarla boyayarak güzel bir görünüme kavuşturuyor.

Belediyeden duvarlara estetik hamle
19 Eylül 2013 Perşembe 12:26 tarihinde eklendi.

Duvarlar restore edilip renklendirilerek üzerlerinde desenler oluşturuluyor. Bu kapsamda bugüne kadar toplam 27 adreste 8 bin 255 metrekarelik alanda çalışma gerçekleştiren belediye, bölgedeki 9 okul, 9 park,2 pazaryeri,1 cami, 1 hastane, Mamak alternatif yol ve Samsun Yolu kenarındaki duvarlara estetik bir görünüm kazandırdı. Elektrik trafo binaları ile açık alan duvarlarının boyandığı restore çalışmalarında mevcut taşlar tamiratları ve derzleri yapıldıktan sonra cilalanıp boyanıyor. Ardından çeşitli temalar işlenerek desenler oluşturuluyor. Çalışma kapsamında belirli noktalardaki bazı duvarlara da kayalar ve şelaleler yapılıyor.

    Mamak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince şu an Şafaktepe Tarihi Tünel ve Konağı’nın çevresi ve park girişleri, Cebeci Kız Meslek Lisesi çevresi ve Mamak Lisesi çevre duvarlarında çalışmalar devam ediyor. Yine Mamak Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri de Misket Mahallesi 150. Yıl Parkı çevre duvarlarıyla birlikte Saimekadın parkının çevre duvarlarını restore ederek, çeşitli temalarla boyuyor.

    Yatırımlarda görsel estetiğe büyük önem verdiklerini kaydeden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Mamak’ı güzelleştirmek için duvarları boş görüntüsünden kurtarıyor, ilçemize estetik bir görünüm kazandırıyoruz." dedi.


CİHAN