''Belediyeler boş buldukları yerlere otopark yapıyor''

SP Trabzon Büyükşehir Belediye başkan adayı Dursun Ali Düzenli, belediyelerin boş buldukları yerlere kafalarına göre bir çizgi çizerek otopark yapmasının, vatandaşı mağdur ettiğini söyledi.

Belediyeler boş buldukları yerlere otopark yapıyor
15 Şubat 2014 Cumartesi 11:48 tarihinde eklendi.

Trabzon’da şehiriçi trafiğin arttığını ve Meydan bölgesinde yayalardan çok araba olduğunu belirten Düzenli, merkez dahil olmak üzere ilçelerde de bu sıkıntının yaşandığını ve buna bağlı olarak otopark ihtiyacının arttığını ifade etti.

Merkez ve ilçelerde otopark yerlerinin, plansız çizilen bir çizgiyle basitçe belirlendiğini öne süren Düzenli, “Belediyeler, boş buldukları yerlere kafalarına göre bir çizgi çizerek, ‘Burası otopark yeridir.’ diyor. Şehirlerin göbeği, otoparklara teslim edilmiş durumda. Halk, sokaklarda rahat hareket edemiyor. Bu sorunun aşılması için sadece Trabzon merkezinde değil, ilçelerde de katlı otoparklar kurularak, dağınık otopark yapılaşmasının önüne geçilmeli.” dedi. İnsanların iyiliğini düşünmenin esas olduğunu vurgulayan SP adayı Düzenli, “Herkesin iyiliğini ve saadetini istemekle iyi insan olunur. İnsanların saadeti için doğrunun, iyinin, güzelin, faydalının ve adaletin hakim olması gerekir. Bu yüzden bizler, bütün insanlığın saadeti için çalışmayı bir insanlık görevi olarak görürüz. Sizlerin desteği, Allah’ın da izniyle 30 Mart seçimlerinden sonra Trabzon’da olan her sorunun çözümü için çalışacağız. Otopark ve trafik sorunu bunlardan bir tanesidir. Temelimizde olan hizmet esaslı belediyecilik anlayışımızla bu sorunu çözeceğiz.” şeklinde konuştu. 


CİHAN