Beşir Atalay, KKTC'ye geldi

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Kıbrıs müzakereleri ile ilgili yeni gelişmelerin kendilerini memnun ettiğini söyledi.

Beşir Atalay, KKTCye geldi
14 Kasım 2013 Perşembe 19:52 tarihinde eklendi.

Beşir Atalay, KKTC'nin 30. kuruluş yıldönümü vesilesiyle adaya geldi. Adadaki temaslarına ilk olarak KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nu ziyaret eden Atalay, Türkiye Cumhuriyetini temsilen burada olduğunu ifade etti.

Başbakan Erdoğan'ın selamını da getirdiğini belirten Atalay, Şu sıralarda müzakere süreci ile yeni gelişmelerin kendilerini memnun ettiğine vurgu yaptı.

Bu gelişmeleri şu sıralar çok önemli gördüğünü dile getiren Atalay, "Hükümet olarak o görüşmelerin hızlanmasını arzu ediyoruz." dedi.

Derviş Eroğlu da Atalay'ı kabulünde, KKTC’nin 30. Kuruluş yıldönümünde birlikte olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu kaydetti. 30 yılı geride bıraktıklarını ifade eden Eroğlu, bu yılları geride bırakırken nerelerden nerelere geldiklerinin muhasebesini yapmak durumunda olduklarını bildirdi.

Eroğlu şöyle devam etti: "Ben cumhurbaşkanı olarak ve hükümet eden arkadaşlarım mutlaka bunun muhasebesini yapmalıyız diye düşünüyorum. Elbet KKTC kurulduğu günden bu yana kadar birçok gelişmeler ve ilerlemeler göstermiştir. İnşallah daha iyisini yapacağız. Mühim olan birlik beraberliği sağlamak. Anavatan Türkiye ile ilişkileri sıcak noktalarda tutmak, var olan sorunları da aşmaya gayret göstermektir."

Kıbrıs müzakerelerine de değinen Eroğlu, "Müzakereler tekrar başlasın diye uğraşıyoruz ama gördüğüm kadar karşı tarafta bir isteksizlik ve zamana oynama taktiği var. İnşallah yola gelirler. Gerçeği görürler. Müzakerelerin başlaması için ortaya koydukları engelleri kaldırırlar." şeklinde konuştu. 


CİHAN