Beyaz önlüklerini yere attılar

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde görevli doktor Adil Yılmaz'ın hasta yakınları tarafından dövülmesi protesto edildi. Hastane önünde toplanan sağlık çalışanları, saldırıya beyaz önlüklerini yere atarak tepki gösterdi.

Beyaz önlüklerini yere attılar
07 Haziran 2013 Cuma 16:12 tarihinde eklendi.
Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Beyin Cerrahi Bölümü'nde görevli asistan doktor Adil Yılmaz, iddiya göre 3 gün önce 6 hasta yakını tarafından dövüldü. Doktora saldırı, bugün hastane önünde, doktorlar, hastane çalışanları ve Sağlık-Sen Şubesi, Sağlık Emekçileri Sendikası üyeleri tarafından protesto edildi. Aralarında saldırıya uğrayan Adil Yılmaz'ın da bulunduğu doktorlar, saldırıya hastane önünde üzerlerindeki beyaz önlüklerini çıkarıp yere atarak tepki gösterdi.
 
Sağlık-Sen Diyarbakır Şubesi Başkanı Nurhak Ensarioğlu, doktor Adil Yılmaz'ın uğradığı saldırıyı çirkin bir olay olarak nitelendirerek kınadı. Yanlış sağlık politikaları nedeniyle sağlık çalışanları ile vatandaşların karşı karşıya getirildiğini söyleyen Ensarioğlu, "Şiddet öyle bir boyuta geldi ki, bırakın insanların caydırmayı nerdeyse cesaret veriyor. Bir doktorun ya da sağlık çalışanın darp edilmesi normal bir olay değildir. Yanlış sağlık politakaları nedeniyle sağlık çalışanları ile vatandaşlar karşı karşıya getiriliyor. Şiddetin son bulması, tekrar yaşanmaması için ivedilikle caydırıcı cezai yaptırımların uygunlanması gerekmektedir" dedi.
 
Daha sonra Dr. Yılmaz'a destek için gelen asistan doktorlar adına konuşan Mesut Kasımoğlu, hükümete seslenerek sağlık çalışanlarının çalışma koşullarının incelenerek iyileştirilmesini talep etti.

DHA