Beyazıt'da Uludere protestosu

Şırnak Uludere'de 34 vatandaşın hayatını kaybettiği olay Beyazıt'ta bir grup öğrenci tarafından protesto edildi.

Beyazıtda Uludere protestosu
28 Aralık 2012 Cuma 15:21 tarihinde eklendi.

 

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi önünde toplanan grup, Beyazıt Meydanı'na kadar yürüyerek basın açıklaması yaptı. Açıklamada, 34 vatandaşın hayatını kaybettiği olayın hala aydınlatılamamış olmasına tepki gösterildi. 
 
Edebiyat Fakültesi önünde toplanan grup, sloganlar atarak yürüyüşe geçti. 'Roboski'nin hesabını soracağız, unutursak kalbimiz kurusun' yazılı dövizler taşıyan grup, 'Katil devlet hesap verecek, tazminat değil adalet istiyoruz' şeklinde Türkçe ve Kürtçe slogan attı. Yürüyüşe geçen grup ile birlikte polis ekipleri de Ordu Caddesi üzerinde geniş güvenlik önlemi aldı. 
 
Beyazıt Meydanı'na kadar yürüyen göstericiler burada basın açıklaması yaptı. Okunan basın açıklamasında yapılan katliamın medya aracılığıyla Türkiye halklarından gizlendiği ve olay sonrası yapılan açıklamaların bir insanlık dramını ortaya serdiği belirtildi. Açıklamada ayrıca, olayın üzerinden geçen zaman içinde sorumluların hala bulunamadığı belirtilerek hükümete tepki gösterildi. 
 
Açıklamanın ardından grup, İstanbul Üniversitesi ana kapısı önüne gelerek burada da slogan attı. Ana kapı önündeki başka bir öğrenci grubuna destek veren öğrenciler 'ODTÜ'ye selam direnişe devam' sloganları attı. Bir süre oturma eylemi yapan grup, daha sonra olaysız şekilde dağıldı. 

CİHAN