Beyoğlu'nda kumanya dağıtımında izdiham

Beyoğlu Belediyesi'nce verilen iftar yemeğinde, kumanya dağıtımı sırasında izdiham yaşandı.

Beyoğlunda kumanya dağıtımında izdiham
10 Temmuz 2013 Çarşamba 23:40 tarihinde eklendi.
 
İftar yemeğine katılan bazı vatandaşlar saatler öncesinden masalara otururken, mesai bitiminde gelenler ise bir araçtan dağıtılan kumanyaları almak için yarış etti. Yaşanan izdiham nedeniyle kumanya dağıtımı durdurularak, araç başka bir noktaya götürüldü.
 
Beyoğlu Belediyesi'nce gelenekselleştirilen iftar yemeğinin ikincisinin hazırlıklarına akşam saatlerinde başlandı. Belediye görevlilerin Taksim Meydanı'na masa ve sandalyeleri yerleştirmesinin ardından bazı vatandaşlar erkenden oturarak iftar saatini beklemeye başladı. İftar saatinin yaklaşmasıyla birlikte görevliler masalara kumanyaları dağıttı.

Mesai bitiminin ardından işyerlerinden çıkan vatandaşlar ve Taksim'de görevli çevik kuvvet polisi, masalarda yer olmaması nedeniyle, bir araçtan dağıtılan kumanyaları almak için kuyruğa girdi. The Marmara Oteli önünde yapılan dağıtım sırasında bazı vatandaşlar kumanyaları almak için birbirleriyle yarıştı.

Bu sırada izdiham yaşanması üzerine, görevliler kumanya dağıtımını durdurdu. Araç bu kez Atatürk Kültür Merkezi önüne çekilerek kumanya dağıtımına burada devam edildi. İftar saatinin gelmesiyle birlikte vatandaşlar, Tasavvuf Musikisi konseri eşliğinde, çorba, tavuk, pilav ve tatlıdan oluşan menüyle oruçlarını açtılar.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Ramazan etkinliklerini her yıl yaptıklarını hatırlatarak “Vatandaşlarımız bu etkinliklere katılıyor. Herkesin Ramazan'ını kutlarım. İnşallah memleketimize, ülkemize, bütün dünyaya, İslam dünyasına kardeşlik, bereket ve huzur getirsin” dedi.

DHA