Bini aşkın köy yolu kapandı

Özellikle Doğu Anadolu Bölgesi'nde aralıklarla etkili olan kar yağışı yaşamı olumsuz yönde etkilerken, 11 ilde binden fazla köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

Bini aşkın köy yolu kapandı
02 Şubat 2011 Çarşamba 16:00 tarihinde eklendi.

 

Van İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, kente iki günden bu yana aralıklarla devam eden kar yağışı sonucu ulaşıma kapanan 220 köy yolundan 48'i, karla mücadele ekiplerinin çalışması sonucu kardan temizlendi. 
    
Kent merkezinde 15, Bahçesaray'da 8, Başkale'de 6, Çaldıran'da 5, Çatak'ta 15, Erciş'te 36, Gevaş'ta 12, Gürpınar'da 17, Muradiye'de 24, Özalp'te de 30 olmak üzere 172 köy yolunun ulaşıma halen kapalı olduğunu belirten yetkililer, kar yağışının etkisini yitirdiği bölgelerde yol açma çalışmalarına devam edildiğini ifade etti. 
    
Kar kalınlığının kent merkezinde 6, yüksek kesimlerde ise 40 santimetre olarak ölçüldüğü Van'da, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, hava sıcaklığının özellikle gece saatlerinde sıfırın altına düştüğü kentte vatandaşları don ve buzlanmaya karşı uyardı. 
    
Şehiriçi ulaşımda herhangi bir aksaklık yaşanmaması için cadde ve sokaklar ile mahalle yollarında gece saatlerinden itibaren kar temizleme çalışması başlatan belediye ekipleri, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 
    
Kar kalınlığının kent merkezinde 50 santimetre, yüksek kesimlerde ise bir metreyi aştığı Hakkari'de 71 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. 
    
Dört gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle dün 407 köyle ulaşımın sağlanamadığı Ağrı'da, İl Özel İdaresi ekipleri tarafından başlatılan çalışma sonucu 167 köy yolu kardan temizlendi. Doğubayazıt'ta 21, Diyadin'de 25, Eleşkirt'te 17, Taşlıçay'da 17, Hamur'da 27, Patnos'ta 74, Tutak'ta 44 ve kent merkezinde 15 olmak üzere 240 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu kentte, karla mücadele ekipleri yol açma çalışmalarına devam ediyor. 
     
HASTALARI EKİPLER TAŞIYOR- 
     
Erzurum'da 333, Kars'ta 119, Muş'ta 110, Erzincan'da 90, Iğdır'da 44, Bingöl'de 77, Tunceli'de 83 ve Ardahan'da 23 olmak üzere toplam 879 köy yolu kar nedeniyle ulaşım kapalı bulunuyor. 
    
İl Özel İdare Müdürlüğüne bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 
    
Karla mücadele ekipleri, yol açma çalışmalarının yanı sıra ulaşımın sağlanamadığı köylerden durumu ağır olan hastalara da yardım ediyor. 
    
Erzurum'da son 24 saat içinde 6'sı doğum vakası olmak üzere 15 hasta, İl Özel İdare Müdürlüğü ve 112 Acil Servis ekiplerince hastanelere ulaştırıldı. 
    
Bölgedeki soğuk havanın etkisiyle bazı araçların yakıt depoları dondu. Bazı ev ve iş yerlerinin camlarında buzlanma görülürken, çatılardan buz sarkıtları uzadı. 
     
-PALANDÖKEN'DE KAR KALINLIĞI 78 SANTİMETRE- 
     
25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nın yapıldığı Erzurum'daki Palandöken Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı 78 santimetreye ulaştı.
    
Bölgede gece en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere, Kars'ta 24, Erzurum'da 22, Ardahan'da 18, Ağrı'da 15 ve Erzincan'da 7 derece olarak ölçüldü.