Bir ABD polisiyesi Behzat Ç.

ABD’nin önde gelen radyolarından PRI, Behzat Ç.’yi “Halkın kahramanı. Tipik Türk dizisi değil” diye tanıttı

Bir ABD polisiyesi Behzat Ç.
07 Aralık 2012 Cuma 10:09 tarihinde eklendi, 1.018 kez okundu.

ABD merkezli Public Radio International (PRI) adlı radyo Türkiye’nin sevilen dizilerinden Behzat Ç.’yi bir programında ABD’lilere tanıttı.

Radyo diziyi, “Behzat Ç. Türkiye televizyonlarının en popüler şovlarından biri. En azından halk için. Hükümetin sansürlerinin ise popüler hedefi. Dizi tipik bir Türk televizyonu şovu değil” cümleleriyle tanıttı. İkisi de inşaat mühendisi olan yeni evli Murat ve Ayşin çiftiyle konuşan radyo, ikilinin çay fincanlarını alıp dizinin karşısına geçtiklerini anlattı. “Behzat Ç. sempatik bir anti-kahraman” yorumunu yapan Murat “Tutukladığı insanlara kötü davranıyor ama kendi hayatında adil bir insan” diye konuştu.

 
Anti-kahraman
Radyonun bir diğer yorumu ise, “Bu şovun Türkiye’de neden bu kadar önemli olduğunu anlamak için diğer televizyon dizilerine bakmak gerekiyor. Bu günlerde en popüleri Muhteşem Yüzyıl. Osmanlı sultanlarının hayatını ve bazı yasak aşkları anlatıyor. Ama Behzat Ç. değişik bir dizi. Evli olmayan çiftler beraber yaşamayı tartışıyor. Behzat ve arkadaşları içki, sigara içiyor. Ve çok küfür ediyor” oldu. Radyoya konuşan dizinin yapımcısı Tarkan Karlıdağ ise dizinin RTÜK tarafından aldığı cezalarla ilgili olarak, “Sanki Türkiye’de başka problem yok. Sanki Behzat Ç. en büyük problem” dedi.