Birecik’te Su Sporlarına Yoğun İlgi

Şanlıurfa Birecik kaymakamlığı tarafından yürütülen, Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen 'Rotamız Birecik' projesi ile tekne ve su sporlarına ilçedeki vatandaşlar tarafından ilgi her geçen gün artıyor.

Birecikte Su Sporlarına Yoğun İlgi
23 Ağustos 2013 Cuma 11:48 tarihinde eklendi.

İlçede hali hazırda iki adet sürat teknesi, 1 adet zodiak bot, 1 adet jet ski 1 adet banana 1 adet wakeboard,1 adet su kayağı, 3 adet kano mini marina içerisinde görücüye çıktı. İlçe su sporları ile yurt içi ve yurt dışından gelen turist ve sporcuların ilgi odağı haline geldi.

Daha önce Fırat’ta hep boğulma vakalarından dolayı vatandaşlar Fırat nehrine yaklaşmaya korkarken, bu proje ile vatandaşlar jet ski, hız tekneleri, katamaran tekne, kano, wakeboard ve su kayağı gibi araçlar ile Fırat’ın üzerinde keyifli saatler yaşıyor.

İlçe Kaymakamı Fehmi Sinan Niyazi yaptığı açıklamada, "Bu projenin ilçe turizmini ve ilçede su sporlarına yönelik etkinlikleri canlandıracağını ve ekonomik olarak ilçeye alternatif katkılar sağlayacağını düşünüyorum. Birecik, tekne turizminde oluşturduğu alt yapısıyla beraber keşfedilmeyi bekleyen bir hazineye ev sahipliği yapmaktadır. İnşallah bu su sporları ile Birecik turizm ve su sporları alanında layık olduğu konuma ulaşacaktır. Projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.


CİHAN