Bitlis'te binicilik kursu açıldı

Bitlis'te Rahvan Atlı Spor Kulübü tarafından verilmeye başlanan binicilik eğitimine kadınlar da ilgi gösterdi.

Bitliste binicilik kursu açıldı
30 Eylül 2013 Pazartesi 19:19 tarihinde eklendi, 1.194 kez okundu.
Dernek Başkanı Yunus Haznedar, Bitlis'te kaybolmaya yüz tutan bir ata sporu olan biniciliği yeniden canlandırmayı amaçladıklarını söyledi.
 
Bitlis'te faliyet gösteren Rahvan Atlı Spor Kulübü, Hersan Mahallesi'ndeki tesislerinde binicilik eğitimine başladı. 4 profesyonel eğitimci ile verilecek 7 aylık kurs sonunda 70 kursiyer katılım belgesi alacak.

Erkeklerin yanında kadınların da biniciliğe ilgi gösterdiğini belirten Rahvan Atlı Spor Kulübü Derneği Başkanı Yunus Haznedar, 2004 yılında kurdukları dernekle Bitlis'in unutulmaya yüz tutmuş ata sporu biniciliği yeniden canlandırmayı hedeflediklerini söyledi.

Derneğe kayıtlı 150 üyesinin bulunduğunu anlatan Haznedar, "Bitlis'in kendi kültürü olan çavgan ve rahvan sporu unutulmuş. Bu ata sporunu tekrar canlandırmaya çalışıyoruz. Kulübümüzü daha iyi yerlere getirmek için birkaç proje yaptık. Üniversite öğrencileri, memurlar ve vatandaşlar biniciliğe yoğun ilgi gösteriyor.

Bitlis'te biniciliği yaygınlaştırmak için destek bekliyoruz. Şu anda 70 kursiyerimiz var bunların 20'si kadın. Kadınların da biniciliğe ilgi duyması bizi memnun ediyor" dedi. 

DHA