Bitlis’te öğretmenler kalem bıraktı

Bitlis’te bir grup öğretmen ve sendika üyeleri, önceki gün Tatvan ilçesinde derste olduğu sırada saldırıya uğrayarak darp edilen meslektaşlarına yapılan saldırıyı kınamak için bir günlük kalem bırakma eylemi yaptı.

Bitliste öğretmenler kalem bıraktı
03 Ekim 2013 Perşembe 18:26 tarihinde eklendi.

Saldırıya uğrayan meslektaşları Beden Eğitimi Öğretmeni Murat Doğan’a yapılan saldırıyı kınamak amacıyla olayın yaşandığı okul binası önünde biraraya gelen öğretmenlerburada basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklama yapan Yüksek Ozan, yapılan fiziki saldırıyı nefretle kınadıklarını söyledi.

Meslektaşları Murat Doğan’a okul bahçesinde beden eğitimi dersini işlediği sırada okula zarar vermek isteyen ve öğrencilere karışıp dersin işlenmesini engelleye çalışan bir gurubu okulun dışına çıkartmaya çalıştığı sırada saldırıya uğradığını ve yaralandığını belirten Ozan, "Okullarımızın etrafında her an öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize zarar verecek kişiler, her türden bağımlılık yapan maddeleri, her türden uyuşturucu maddeleri kullanan ve satan kişiler bulunmaktadır.

Okullarımızda ve okul çevrelerinde gerekli emniyet tedbirlerinin alınmasını istiyoruz. Dün arkadaşımıza meslektaşımıza yapılan saldırıyı her birimiz şahsımıza yapılmış olarak görüyoruz ve nefretle kınıyoruz. Bu nedenle bugünlük kalem bırakma eyleminde bulunuyoruz. Bundan sonra bu tür hoş olmayan olayların yaşanmamasını diliyoruz." dedi.

Basın açıklamasından sonra öğretmenler, kalemlerini yere attı.

Bu arada olayın yaşandığı okulda çocukları bulunan bazı veliler ise okulda yeteri kadar güvenlik önlemi olmadığı gerekçesiyle öğrencileri bir günlüğüne okula göndermedi.


CİHAN