"Biz askeriz, cezaevi sorun değil"

6 Ocak’tan beri Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan İlker Başbuğ, “Bizler asker olarak en zor şartlar dikkate alınarak eğitildik, dolayısıyla herhangi bir problem söz konusu değil” dedi.

Biz askeriz, cezaevi sorun değil
26 Şubat 2012 Pazar 08:31 tarihinde eklendi, 1.066 kez okundu.

İnternet Andıcı davası kapsamında tutuklanan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, uluslararası haber ajansı Reuters’a konuştu. Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan İlker Başbuğ, Avukatı İlkay Sezer aracılığıyla kendisine hapishanede iletilen soruları yanıtladı. 

68 yaşındaki emekli orgeneral, sağlık durumunun gayet iyi, moralinin ise yüksek olduğunu söyledi. İlker Başbuğ, Silivri Cezaevi’nde yaptığı düzenli egzersiz sayesinde formda kaldığını anlattı. 

‘KİTAP OKUYORUM’

Kitap okuyarak, cezevindeki diğer generallerle sohbet ederek vakit geçirdiğini belirten İlker Başbuğ “Burada bir televizyon var, bizler asker olarak en zor şartlar dikkate alınarak eğitildik, dolayısıyla herhangi bir problem söz konusu değil. Ancak terör örgütü lideri olarak TSK’nın içine sızmış olmakla suçlanmayı hâlâ kabullenemiyorum” dedi. 

DURUŞMA 22 MART’TA

6 Ocak 2012’den beri Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan İlker Başbuğ hakkında, “darbeye teşebbüs suçu”ndan ağırlaştırılmış müebbet, “terör örgütü yöneticiliği”nden de 22.5 yıl hapis isteniyor. İlker Başbuğ, 22 Mart’ta yapılacak duruşmada hâkim karşısına çıkacak.


Habertürk