“Biz burada vatan için varız"

TBMM Başkan Vekili Meral Akşener, Aydın’da katıldığı aday tanıtım toplantısında, iktidara yüklendi. Akşener, ülkemizin içinde bulunduğu durumdan kurtulmak için “Allah yeniden bir Atatürk’ü gönderir mi göndermez mi bilmiyorum.” dedi.

“Biz burada vatan için varız
12 Şubat 2014 Çarşamba 23:18 tarihinde eklendi.


Meral Akşener, Aydın'da partisinin aday tanıtım toplantısına katıldı. Partililer tarafından alkışlarla salona giren Akşener, yaptığı konuşmada AK Parti hükümetine yüklendi.

Ülkenin huzurunun partilerinden önce geldiğini ve bunun için de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, ülkücü gençliği sokağa dökmemek ve olası çatışmalardan uzak tutmak için her şeyi yaptığını da ifade eden Meral Akşener, "Sayın Bahçeli iç çatışmanın önüne geçmek için her şeyi yapıyor. MHP Türkiye’nin teminatıdır.

Sayın Genel Başkanımızın bu gençlere bir şey söylemesine gerek yok. Elini şöyle yapsaydı ne olurdu? Ama milletimizin birliği, ülkemizin bütünlüğü partimizden, siyasetimizden öne konduğu için ülkemiz bu zilletten, bu kaostan, bu gelinen hepimiz korkutan durumdan kurtarmak için, MHP 30 Mart’ta birinci olmalı. Türkiye kaos içerisinde; Türkiye bu kaostan kurtulmalı.” diye konuştu.

Yolsuzluk ve rüşvet olaylarına da Akşener şöyle konuştu: “Biz burada vatan için, vatan evlatları için varız. Bakan evlatları için yokuz. Bir sabah uyandık ki Türkiye soyulmuş. Allah Allah... Türkiye soyulmuş. Hem de nasıl soyulmuş! Bir bakanın çocuğunun yatak odasında 5 tane kasa, bir para sayma makinası. E hoş görün; o kadar 4,5 milyon dolar, 1 trilyon şu şekilde elle (parmakla sayma) sayılırsa parmak su toplar yazık. Yazık... Onun için babacığı para sayma makinası koymuş.

Sayın Başbakan el hak haklıymış. Hırsızlığın babadan oğla geçtiğini sayın başbakan söyledi. Biz, yok böyle bir şey ayıptır günahtır dedik. Ama bu gün anlaşıldı ki adam kendini biliyormuş. Sistemini biliyormuş. El hak Başbakan haklıymış.

Ya bunlara dur diyeceksiniz ya da 'soymaya devam et arkadaş' diyeceksiniz. Ya Abdullah Öcalan ikinci eş başbakan ya da çıkacak Tayyip beyle herhalde dönüşümlü başbakanlık yaparlar. Ya da ona 'hayır' diyeceksiniz. Böyle bir acımasız katilinin akıl edildiği hem de başbakan seviyesinde kabul edildiği bir ülkede bu zillete 'dur' diyeceğiz. Aksi takdirde, Allah yeniden bir Atatürk gönderir mi göndermez mi bilmiyorum.”

Andımızın kaldırılmasını da rüşvet ve yolsuzluğa bağlayan Meral Akşener, “Andımız kaldırıldı. 'Ne Mutlu Türk’üm' diyene kısmına rahatsızlıklarını bilirdim ama Andımızı okurken çocuklar bir şey söyledi. Ona hiç dikkat etmemişim.

Gördüm ki, bu arkadaşlar sadece 'Ne Mutlu Türk’üm' diyenden rahatsız olmamışlar. Varlığım Türk varlığına armağan olsundan rahatsız olmuşlar. Düşündüm sebebi niye? Varlığını yeşil dolarlara armağan ederse Türkiye’ye armağan edecek varlık kalmıyor. Kaçışın imkanı yok. Hakimden kaçabilirsin, polisten kaçabilirsin, hukuktan kaçabilirsin ama bizden kaçamayacaklar. Ülkücü hareket ensende.” ifadelerini kullandı.

MHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Uzunırmak ve 17 aday ile projelerinin tanıtıldığı toplantıya eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura'da katıldı.


CİHAN