"Biz hırsız değiliz"

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Şanlıurfa’da miting düzenledi. Şanlıurfa’nın yanı sıra birçok il ve ilçe belediye başkan adayının açıklandığı mitingde, BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hükümete yolsuzluk ve rüşvet iddialarıyla yüklendi.

Biz hırsız değiliz
23 Ocak 2014 Perşembe 18:23 tarihinde eklendi.

Partililerine “Halkın parasını çalıp ayakkabı kutularına doldurmuyoruz” diyerek seslenen Demirtaş, “En büyük sırrımız hırsız değiliz. Halkın parasını çalıp ayakkabı kutusu, kasalara doldurmuyoruz.

Bütün Urfa’ya şu sözü veriyoruz. Belediye başkanlarımız hangi mal varlığı ile buraya gelirse o malla gidecekler. Belediye makamı zengin olma makamı değil, halkın parasını çarçur etme, çevresine dağıtma makamı değildir.” ifadelerini kullandı.

Hırsızlardan hesap soracaklarını belirten Demirtaş, “Konumu mevkii ne olursa olsun Urfalı’nın malını hırsızlık ve gaspla elinden alanlardan da hesap sormak, burunlarından fitil fitil getirmek de bizim boynumuzun borcudur." şeklinde konuştu.

BAYDEMİR BDP’NİN ŞANLIURFA ADAYI OLDU

BDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, seçim bildirgesini ilk defa Şanlıurfa’da açıkladı. Konut projeleri, ulaşım mastır planı dile getiren Demirtaş, her mahallede kreş, çamaşırhane ve halk evlerinin yapılacağını ifade etti.

BDP’nin Topçumeydanı’nda düzenlediği mitingde Baydemir’in adaylığı da kesinleşti. Baydemir, 10 bini aşkın kişinin katıldığı mitingde Şanlıurfalılara seslendi. Espirili bir üslupla Şanlıurfalılara seslenen Baydemir, Şanlıurfa için yürütmeyi planladığı projelerini açıkladı. Baydemir, başta ulaşım ve konut olmak üzere birçok vaatte bulundu.

Konuşmalarında sık sık hesap gününü hatırlatan Baydemir, mal mülk sahibi olmak isteyenlerin siyasetçi olmamasını önerdi. Baydemir, “Mal mülk sahibi olmak isteyenler lütfen milletvekili, belediye başkanı, bakan, hele başbakan olmayın. Ticaret yapın. Allah rızkını versin. Zengin olmak isteyenler bence siyasetten uzak dursunlar. Çünkü bu halkın huzurunda, Allah hiçbir siyasetçiye nasip etmesin. İşte görüldüğü gibi mahcup olmakta var.” ifadelerini kullandı.

DAVARİ AŞİRETİ BDP’YE KATILDI

Davari aşireti BDP’ye katıldı. Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı mitingde Selahattin Demirtaş, Davari aşireti reisine parti rozeti taktı. Daha sonra partililere seslenen aşiret reisi tüm Arap aşiretlerini BDP’ye davet etti.

Barış ve Demokrasi Partisi Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Şanlıurfa'da partisinin Diyarbakır, Gaziantep, Mersin, Batman, Bitlis, Şanlıurfa, Şırnak, Hakkari, Mardin il ve ilçe belediye başkan adayları ile eş genel başkanlarını açıkladı.


CİHAN