BM temsilcileri Eyüp’te

Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Birleşmiş Milletler (BM) temsilcilerini ağırladı.

BM temsilcileri Eyüpte
25 Haziran 2013 Salı 14:39 tarihinde eklendi.

Görüşmede Kavuncu; yerel yönetim ile ilgili deneyimlerini BM Genel Kurul Başkan Yardımcısı, Daimi Temsilcisi Dr. A.K Abdul Momen, Daimi Gözlemci Narinder Kakar ve Peace Islands Müdürü Mehmet Kılıç’a aktardı.

Senelerdir ekonomi dersleri veren, 2010’da UNICEF Yönetim Kurulu Başkanlığı’na getirilen Dr. Momen, Kavuncu gibi 5 çocuğu olduğunu belirtti. Momen, dünya çocukları için önemli faaliyetleri bulunduğunu da bildirdi.

Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, eğitime ve çocuklara yönelik icraatlarını anlattı. Belediye olarak eğitime büyük önem verdiklerini vurgulayan Kavuncu, görüşmenin ardından konuklarına el yapımı çini Eyüp minyatürü hediye etti.

Heyet, daha sonra Başkan Yardımcısı Şengül Kocabaş ile Şeker Hayat Atölyesi’ne gitti; burada yürütülen faaliyetlere dair detayları aldı. Çocukların yaptığı ürünleri yakından inceleyen ve beğenen heyet, hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi. Şeker Hayat öğrencileri ise heyete yaptıkları ürünlerden verdi. BM temsilcilerinin, son durağı Pierre Loti Kahvesi oldu.


CİHAN