Böcek komisyonu gazetecileri dinledi

TBMM Haberleşme ve Özel Hayatın Gizliliği Araştırma Komisyonu, bugünkü toplantısında bazı gazetecileri ağırladı.

02 Nisan 2013 Salı 20:49 tarihinde eklendi.

 

Bu kapsamda Milliyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Fikret Bila ile Sabah Gazetesi Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu komisyonda bir sunum yaptı. 
 
Fikret Bila, burada yaptığı konuşmada konu ile ilgili mevzuatta bir açık bulunmadığını, AB hukuku ile birebir uyum sağlandığını, uygulamaya dönük bazı sıkıntılar yaşandığını aktardı. Gelen bir soru üzerine, herkesin düşündüğü kadar kendisini de dinlendiğini düşündüğünü, ancak bu konuda resmi ya da gayrı resmi bir bilgiye sahip olmadığını ifade etti.

"Dinlemelerin önümüze gelmesi halinde haberleştirilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Haberleştirmeyi yanlış buluyorum. Yasa dışı dinlemeyi yapanların amaçlarına hizmet eden bir sonuç doğuruyor. Bunun da suç olduğu belli. Çünkü ceza kanununda bunun karşılığı var." dedi. 
 
Sabah Gazetesi Temsilcisi Okan Müderrisoğlu ise yasadışı dinlemelerle ortaya çıkan materyallerin servisinde profesyonel bir mekanizma işlediğini söyledi. Merkez medya kuruluşlarının bu tür bilgi, belge ve iddialara çok çabuk giremediğini kaydeden Müderissoğlu, "Yasa dışı yollarla elde edilmişse özelde haber değeri taşımadığını varsayarız.

Ama bazen mesleki rekabet, bazen kamuoyunun bilgilendirilmesi bazen de muhatapların olayı sahiplenmesi noktasından itibaren siz de bir ölçüde girmiş olursunuz." diye konuştu. Ticari, siyasi, bürokratik muhtemel tasarımların parçası olmamaya özen gösterdiklerini aktardı. 

CİHAN