Boğaz suları Haliç’le buluştu

Haliç’e Boğaz suyu verilmesi projesinin hizmete girmesi töreninde konuşan Başbakan Erdoğan, projenin dünyada örneği bulunmadığını söyledi.

Boğaz suları Haliçle buluştu
21 Ekim 2012 Pazar 15:49 tarihinde eklendi, 1.493 kez okundu.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Haliç’e Boğaz suyu verilmesi projesinin hizmete girmesi nedeniyle düzenlenen törende konuşma yaptı.
 
Başbakan Erdoğan, özetle şu ifadeleri kullandı:
 
“Haliç’te şu anda 48 çeşit balık var. Yeni su sirkülasyonuyla bu sayı artarak devam edecek.
 
Haliç, bu proje sayesinde akvaryum özelliğini koruyacak. Suyun canlı kalmasını, yenilenmesini sağlıyoruz. Yeniden kirlenmeye müsaade etmeyeceğiz. Haliç projesinin dünyada bir örneği yok.
 
Bu projenin maliyeti 44 milyon liradır. 1995 yılından 2012’ye kadar paket olarak maliyeti 758 milyon doları bulur.
 
Rami Kışlası Kültür Merkezi önümüzdeki en önemli projedir. Rami Kışlası boşaldıktan sonra, orayı Türkiye’nin bir numaralı kültür merkezi yapacağız. En büyük kütüphanemizi burada kuracağız.
 
Muhalefete ‘Büyükşehir nedir?’ diye sorun, anlatamazlar. Bunların dünyasında büyükşehir tanımı yok. Bunlar bir dönemden fazla belediyecilik yapamazlar. Ama ideoloji onların daha orada daha fazla kalmalarına imkan veriyor. Mülki sınırları belediye sınırları içerisine alalım, böylece imar bütünlüğü sağlayalım diyoruz.
 
‘Siz federal yapıya geçmek istiyorsunuz’ diyorlar. Bunların içinde AK Parti’li, CHP’li ve diğer partiden belediyeler var. Büyük düşünmeye mecburuz, küçük düşünenlerle bu işi yapamayız.
 
29 ilde büyükşehir anlayışı geldiğinde tek meclis olacak. Bu meclis, il genel meclisinin yaptığı işleri üstlenecek.
 
Sayın Kılıçdaroğlu’na soruyorum, Muğla Belediyesi ne demektir? Fethiye, Bodrum ve Datça Belediyesi, Muğla'ya bağlı mıdır değil midir? Korkarım ki ‘bağlıdır’ der. Çayeli Belediyesi neyse Rize Belediyesi de odur. Muğla Belediyesi neyse, Bodrum Belediyesi de odur.
 
Bugün tarihi günlerimizden birini yaşıyoruz. Proje, İstanbullulara hayırlı olsun diliyorum.”