"Bolu spor başkenti olacak"

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu’da Türk basketbol takımlarına kamp yaptıran Tunçeri Organizasyon Şirketi’nin sahibi eski milli basketbolcu Kemal Tunçeri ile birlikte ortak bir basın açıklaması yaptı.

Bolu spor başkenti olacak
05 Eylül 2013 Perşembe 19:52 tarihinde eklendi, 1.067 kez okundu.


Gazelle Otel’de gerçekleşen buluşmada ilk açıklamayı Tunçeri Organizasyon Şirketi’nin sahibi eski milli basketbolcu Kemal Tunçeri yaptı. Tunçeri, “Şu anda Türkiye’nin önemli basketbol takımlarıyla Bolu’da kamp yapıyoruz. Voleybol ve hentbol takımları için de çalışmalarımız sürüyor.

Bolu'nun bu organizasyonu böylesine sahiplenerek, tüm kollarıya desteklemesi, bu kulüpleri Bolu'ya çekmemizi ve organizasyonun uzun soluklu olmasını sağladı. Bundan sonraki seneler için Türk takımlarının yanı sıra yabancı basket takımlarını da projeye dahil edeceğiz. Bu sayede Bolu, uluslararası kamp merkezi haline gelecek.” dedi.

“BOLU ÜNİVERSİTE, TURİZM VE SPOR KENTİ OLACAK”

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz da “Allah bize çok özel bir doğa vermiş. Biz bu doğanın yenice farkına varıyoruz. Bu doğanın Bolu’ya neler katabileceğini düşünüp bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Bolu’nun üniversite, turizm ve spor kenti olması yönündeki görüşlerimizi çok önceden belirtmiştik. Bu konudaki çalışmalarımızı da olağan hızıyla sürdürüyoruz.

Biz istiyoruz ki dünya takımlarının tamamı futbol, basketbol ve daha değişik branşların tamamı Bolu’da kamp yapsınlar. Bunun için bir altyapı gerekiyor. Bolu Belediyesi olarak bu altyapı çalışmalarına elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz. Dünyada belki ilk defa bir olimpiyatta yapılacak olan spor branşlarının tamamının bir alanda olabileceği planlamayı Bolu’da yaptık.

Futbol açısından Fenerbahçe’nin hemen Abant’ın altında bir yere gelmesi, Beşiktaş’ın, Galatasaray’ın ve Trabzonspor’un Bolu’ya gelmesi için gayretlerimizi biliyorsunuz. Hepsinin kamp yerlerini burada hazırlayabilirsek Antalya kış aylarında dünya takımlarını nasıl kendine çekiyorsa, Bolu da yazın bu takımların tamamını çeksin istiyoruz.

Kemal Tunçeri Bey'le beraber basketbolla ilgili çalışmalara başladık. Ben inanıyorum ki spora gönül veren Kemal Bey gibi arkadaşlarımızın da desteği ile biz Bolu’yu spor açısından önce Türkiye sonra dünya gündemine getireceğiz.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz tarafından Tunçeri Organizasyon’un sahibi Kemal Tunçeri’ye Bolu'nun spor turizmine vermiş olduğu katkılardan dolayı plaket takdim edildi.


CİHAN