Bozdağ'dan Kavakçı açıklaması

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Merve Kavakçı'nın özlük haklarının iade edilmesi için TBMM Başkanlığına başvurmasına ilişkin konuştu.

Bozdağdan Kavakçı açıklaması
08 Mart 2012 Perşembe 19:42 tarihinde eklendi, 1.042 kez okundu.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Merve Kavakçı'nın özlük haklarının iade edilmesi için TBMM Başkanlığına başvurmasına ilişkin, ''Sayın Kavakçı, seçimlere girmiş, milletvekili seçilmiş, mazbatasını almış ve milletvekili hak ve yetkilerine sahip olma yeterliliğini kazanmıştır. Bu konuyla ilgili yasal düzenleme yapılmasına gerek yok'' dedi. 
    
Bozdağ, TBMM'de gazetecilerin, ''Merve Kavakçı, özlük haklarının iadesi için Meclis Başkanlığına müracaat etti. Bu konuyla ilgili yasal düzenleme yapılması gerekir mi-'' sorusuna şu yanıtı verdi: 
    
''Milletvekilliği bir statüdür. Bu statü, seçimler sonucunda mazbatanın alınmasıyla kazanılır. Bu statüyü kazanan kişi, milletvekili hak ve yetkilerine sahiptir. Yemin, milletvekilliği görevine başlamakla ilgili bir konudur. Milletvekilliği ifa etmenin ön şartı değildir. Mazbatayı alması, milletvekili sıfatının kazanılması için yeterlidir. Sayın Merve Kavakçı, seçimlere girmiş, milletvekili seçilmiş, mazbatasını almış ve milletvekili hak ve yetkilerine sahip olma yeterliliğini kazanmıştır. 23. Dönemde bir trafik kazasında rahmetli olan MHP'li milletvekili de milletvekili hak ve yetkilerine sahip olmuştur. Bu konuyla ilgili yasal düzenleme yapılmasına gerek yoktur. 
    
Tutuklu milletvekillerinin yemin etmemelerine rağmen onlara tanınan hakların, eşitlik ilkesi gereği herkese tanınması gerekir. Anayasanın eşitlik ilkesi gözönünde bulundurulması lazım.''