"Bu dava en büyük hesaplaşma"

“Ergenekon” davasında verilen kararları değerlendiren Başbakan Erdoğan'ın Siyasi Başdanışmanı Yalçın Akdoğan, "Bu dava Cumhuriyet tarihinin en büyük hukuki hesaplaşmasının adıdır" dedi.

Bu dava en büyük hesaplaşma
06 Ağustos 2013 Salı 16:25 tarihinde eklendi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Siyasi Başdanışmanı AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden “Ergenekon” davasında verilen kararı değerlendirdi.
 
Yalçın Akdoğan, "Bu dava 27 Mayıs’tan, 12 Mart’tan, 12 Eylül’den, 28 Şubat’tan, 27 Nisan’dan süzülüp gelen bir müdahale ruhundan hesap sorulmasıdır" dedi.
 
Akdoğan, Ergenekon davasını dönüm noktası olarak tanımlayarak, "Sadece illegal bir girişimden hesap sorulmuyor aynı zamanda devlet içine çöreklenen vesayetçi anlayış tasfiye ediliyor" ifadesini kullandı.
 
Yalçın Akdoğan, Star gazetesindeki köşe yazısını da “Ergenekon” davası kararlarına ayırdı.
 
Akdoğan, yazısında şu ifadeleri kullandı: “Bu cezalar bundan sonrası için anlamlı bir mesaj olacak, büyük bir caydırıcılık taşıyacak. Darbelere artık geçit yok, müsamaha yok, izin yok demenin bir yolu da işte bu yargılamalardır."
 
CHP'yi “darbesever” bir görüntü sergilemekle suçlayan Akdoğan, “Toplumsal algı da, kamu vicdanı da bu yargılamalardan rahatsızlık duymuyor. Bu yüzden hukuka dayanan ve milletten manevi destek gören hiçbir yargılama kriz ve gerilim konusu olamaz" diye yazdı.