Bursa ile Mogilev kardeş oldu

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin kardeş şehirlerine her geçen gün yenileri ekleniyor. Bursa ile Belarus’un Mogilev kenti arasındaki dostluk bağları ile ticari ve kültürel ilişkileri geliştirecek protokole imzalar törenle atıldı.

Bursa ile Mogilev kardeş oldu
26 Mart 2013 Salı 17:28 tarihinde eklendi.

 

Bursa ile Belarus’un Mogilev kenti arasındaki ‘kardeş şehir’ protokolünü, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdullah Karadağ ile Mogilev Belediyesi Başkan Vekili Yury Rzhevutski imzaladı. Tarihi belediye binasında gerçekleştirilen törene, Belarus Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Valery Kolesnik, Belarus İstanbul Başkonsolosu Igor Bely, Mogilev Serbest Ekonomik Bölge Başkan Vekili Andrey Yartsev, Belarus Bursa Fahri Konsolosu Aybar Uluca ile işadamları katıldı.
 
Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdullah Karadağ, görüşmede, konuklarına Bursa’ya dair bilgiler verdi. Bursa’nın her zaman dostlarının yanında olduğunu anlatan Karadağ, “Bu protokol ile iki kent arasındaki kardeşlik resmileşti. Protokolün, Bursa ile Belarus arasındaki diyaloğun gelişmesine de katkı sağlayacağına inanıyorum. Dostluğun sadece imzada kalmamasını, ticari ve kültürel alanlarda da kardeşliğin gelişmesini diliyorum." diye konuştu.
 
Mogilev Belediyesi Başkan Vekili Yury Rzhevutski de Bursa’da gördükleri yakınlığın sevincini yaşadıklarını belirterek, “Bugün bir kitabın sayfasını açtık. Bugünden sonra bu sayfalara sadece olumlu paylaşımlar yazılsın istiyoruz. Bu konuda dostluğun ötesinde sorumluluk da taşıyoruz. Kardeşliğimiz daim olsun." dedi.
 
Başkan Vekili Karadağ, Bursa’ya özgü hediyeler verdiği konuklarını tarihi bina ve meclis salonu hakkında da bilgilendirdi.

CİHAN