Bursa'da El Kaide operasyonu: 2 tutuklama

Bursa'da, El Kaide terör örgütü üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen 4 zanlıdan 2'si tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bursada El Kaide operasyonu: 2 tutuklama
02 Ekim 2013 Çarşamba 18:24 tarihinde eklendi, 2.267 kez okundu.
 
Bursa Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin bir süredir devam eden çalışmaları sonrası, terör örgütü El Kaide üyesi oldukları iddiasıyla 6 kişi, dün düzenlenen eş zamanlı operasyonla evlerinde gözaltına alındı.

Ele geçirilen örgütsel dokümanlara el konuldu. Şüphelilerin, örgütün Bursa'daki yapılanmasını sağladıkları, Suriye ve Afganistan'da El Kaide adına çatışmalara girmek için örgüte eleman buldukları öne sürüldü.
 
Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından sabah saatlerinde adliyeye sevk edilen birisi Suriye uyruklu şüphelilerden 4'ü tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edilirken 2i kişi ise savcılıktan serbest bırakıldı. Mahkemeye sevk edilen şüphelilerden Ali K. ve Şuayip S. tutuklandı. Diğer iki şüpheli ise tedbir kararları uygulanarak serbest bırakıldı.
 
Geniş güvenlik önlemleri altında adliye binasının arka tarafından çıkartılan zanlılardan biri "Yaz yaz mazluma zulüm yapıyorlar" dedi.
 
SURİYE'DE ÇATIŞMADA YARALANMIŞ
 
Bu arada, zanlılardan Ali K.'nin, Suriye'de girdiği çatışmalar sırasında yaralandığı, daha sonra Bursa'ya gelip burada tedavi olduğu ve koltuk değneklerini ise bu yüzden kullandığını öğrenildi.
 
Polis aracına bindirilen şüpheliler cezaevine gönderildi.

DHA