Bursa'da o slagonla eylem yaptılar

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin geçtiğimiz günlerde Bursa'da gerçekleştirdiği mitingde atılan 'vur de vuralım, öl de ölelim' sloganı, bu kez Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak'ın mitinginde tekrarlandı.

Bursada o slagonla eylem yaptılar
17 Nisan 2013 Çarşamba 22:56 tarihinde eklendi, 1.192 kez okundu.

 

 
Pevrul Kavlak, Türk Metal Sendikası (TMS) ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) arasında 2012–2014 toplu iş sözleşmesi müzakerelerinin uyuşmazlıkla sonuçlanması sebebiyle Bursa'da miting düzenledi. Kent Meydanı'nda gerçekleştirilen mitingde sendika üyelerine seslenen Kavlak, uyuşmazlık sürecini anlattı. 
 
"TÜRK EKONOMİSİ REKOR ÜSTÜNE REKOR KIRIYOR"
 
Türkiye ekonomisinin rekor üstüne rekorlar kırdığına dikkat çeken Kavlak, şöyle konuştu: 
 
"Bugün dünyanın en büyü ekonomilerinden biri oldu. Ülkemizdeki en büyük 50 şirketinin 27 tanesi bizim işkolumuzda. Sendikamızın örtülü olduğu otomotivde, beyaz eşyada, demir çelikte, elektronikte gidişat maşallah çok iyi. Metal sektöründe kar patlamaları yaşanıyor. Allah yollarını açık etsin. Bu ülkenin ekonomisi büyüyor, işçinin ücreti yerinde sayıyor. Hatta bazı sektörlerde ücretler geriye gidiyor. 4 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırı asgari ücretin 4 katı olmuş."
 
"2013 BİZİM OLMAZSA KİMSENİN OLMAZ"
 
Mutsuz olduklarını dile getiren Kavlak, şöyle devam etti: 
 
"Biz mutsuzuz, huzursuzuz, gerginiz, krizdeyiz, sadece ekonomik krizde değil, sinir krizlerindeyiz. İşte biz bu adaletsizliğe itiraz ediyoruz, buna karşı direniyoruz. İşçinin bu kara talihini yenmesi için mücadele ediyoruz. Toplu sözleşme masasında görüştüğümüz maddelerle sınırlı değil bunlar. 2013 yılı bizim yılımız olsun. Biz bunu fazlasıyla hak ediyoruz. 2013 yılı işçilerin yılı olursa iş yapanların da yılı olur. Eğer 2013 yılı işçilerin yılı olmazsa hiç kimsenin yılı olmaz."
 
"KRİZDE BİZ FEDAKÂRLIK YAPTIK, SIRA ONLARDA"
 
Amaçlarının bağcıyı dövmek değil üzüm yemek olduğunu ifade eden Kavlak, "Eğer niyetimiz bağcıyı dövmek olsaydı, sektördeki işletmelerin bugün bacaları tütmezdi. Tüm dünyayı sarsan ekonomik krizde fedakârlık yaptık, taşın altına elimizi değil bedenimizi koyduk. Yapmadık mı arkadaşlar. Fedakârlığı biz yaptık, kar eden onlar oldu, böyle yağma yok. Şimdi fedakârlık yapma sırası onlarda. Biz yıllardan beri ülkenin en iyi sözleşmelerini yaptık ama hala ortalama ücretin çok altındayız." diye konuştu. 
 
"SOKAĞA ÇIKARSAK KOLAY KOLAY DÖNMEYİZ"
 
"Biz zırt pırt sokağa çıkan bir sendika değiliz" diyen Kavlak, "Biz kafası estiği zaman caddelere dökülen bir sendika değiliz ama bir kere sokağa çıkarsak herkes şunu iyi bilsin ki bir daha kola yola dönmeyiz." şeklinde konuştu. 
 
"VUR DE VURALIM, ÖL DE ÖLELİM"
 
Bu arada, Kavalak'ın konuşmasının sık sık 'vur de vuralım, öl de ölelim' şeklindeki sloganla kesildiği görüldü. 
 
Böylelikle daha önce Devlet Bahçeli'nin Bursa mitinginde gündeme gelen slogan, bu kez de Türk Metal Sendikası üyeleri tarafından kullanılmış oldu.

CİHAN